Frømanden fra Nexø

Viceformand i Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed fejrer 60-års fødselsdag den 27. juni.

Frømanden fra Nexø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thor Gunnar Kofoed repræsenterede i en årrække Venstre på både lokalt og nationalt plan. Nu er han landbrugets "miljøminister". Torsdag bliver frøavleren 60 år.

Han beskriver sig selv som "en lille bondemand fra Østbornholm".

Men Thor Gunnar Kofoed, der torsdag den 27. juni fejrer 60-års fødselsdag, er en af de mest magtfulde mænd i dansk landbrug.

Som viceformand i Landbrug & Fødevarer er han interesseorganisationens uofficielle "miljøminister".

Det er ham, der tegner organisationen i natur- og miljøsager, og dermed ofte ham, der toner frem på tv-skærme og i aviser, når alt fra landbrugets brug af sprøjtemidler til erhvervets klimaaftryk er til debat.

Thor Gunnar Kofoed har siden 1990'erne været formand for de danske frøavlere, inden han sidste år blev valgt til viceformand for moderorganisationen.

Med sig har han stor erfaring fra det politiske liv. Han har således repræsenteret Venstre i både Folketinget, regionsråd og kommunalbestyrelse.

Tidligere har Kofoed sagt til Landbrugsavisen, at der er behov for en mere konstruktiv debat med landbrugets mange kritikere.

- 99 procent af befolkningen tænker kun på landbruget, når noget skræmmer dem. Vi skal tale et sprog, hvor samfundet finder det behageligt og interessant at være med os.

På hjemmefronten driver Thor Gunnar Kofoed slægtsgården Knarregård ved Nexø med cirka 150 hektar frøafgrøder i samarbejde med en nabo.

Han stammer fra en rendyrket bondefamilie gennem generationer og er søn af tidligere landbrugsminister Niels Anker Kofoed (V).

Sammen med hustruen Charlotte har han to voksne døtre.

Frømanden fra Nexø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce