Fokus. Pas på fake news om Vollsmose


Fokus. Pas på fake news om Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: For to år siden udgav to fynske almene boligselskaber en lille bog med 24 gode historier fra Vollsmose.

Disse historier handlede om personer, som på tværs af køn, etnicitet, livsanskuelser, religion, m.v. trivedes i Vollsmose, og hver især bidrog til at gøre området til et godt sted at bo.

Folketingsvalget nærmer sig, og vi kan være sikre på, at kræfter på den yderste højrefløj igen i år vil trække "Vollsmose-kortet" og sætte lighedstegn imellem bydelen og kriminalitet.

Men det er fake news. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets nyeste ghettoliste viser, at 3,07 procent af de voksne beboere i Vollsmose er dømt for lovovertrædelser. Med andre ord: 97 procent af indbyggerne er lovlydige borgere. Ifølge Fyns Politi er antallet af anmeldelser i Vollsmose på samme niveau som resten af Odense. Jeg kender ikke tallene for Græsted, Thyregod eller Hadsund, men mit gæt er, at de ikke er så meget forskellige fra tallene for Vollsmose.

Jeg er ikke blåøjet og anerkender, at der stadig er problemer med integration, også i Vollsmose: bandegrupperinger, social kontrol af piger, m.v. Løsningerne ligger dog ikke i at stigmatisere en hel befolkningsgruppe, nemlig de ca. 9200 indbyggere, som bor i området.

Løsningerne ligger i at fortsætte det arbejde, som man ved bærer frugt: tilbyde uddannelse; sørge for, at så mange som muligt kommer i arbejde; arbejde for at bryde isolation af kvinderne; støtte deltagelse i foreningslivet for børn og voksne; hjælpe dem, især piger, som vil leve et frit ungdomsliv.

Politikerne skal flytte fokus fra det negative til det positive og satse på alle (og det er det store flertal), som gerne vil bidrage og være en del af fællesskabet.

I en periode, hvor økonomien buldrer fremad, og hvor arbejdsgivere mangler medarbejdere, er det sund fornuft at satse på en vellykket integration, som kan føre til, at også ikke vestlige borgere bliver en del af arbejdsmarkedet til gavn for både sig selv og det danske samfund.

Fokus. Pas på fake news om Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce