Forslag til weekenden: Mylenberg anbefaler dansekoncert, et stykke danmarkshistorie og en tur på revet

Troels og Lis Mylenberg bor på Thurø med deres fire børn. Han er journalist, forfatter og TV-vært på TV2 News, og hun er styrmand og arbejder nu som havnemester i Nyborg Lystbådehavn. Foto: Privat.

Forslag til weekenden: Mylenberg anbefaler dansekoncert, et stykke danmarkshistorie og en tur på revet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Journalist, forfatter og TV-vært Troels Mylenberg og hans kone Lis Mylenberg bor på Thurø med deres fire børn, der er 11, 14, 17 og 19 år. Denne weekend anbefaler familien en gåtur på revet, familietur på fattiggården og motown musik for de voksne.

1) Oplev vandene mødes ved Thurø Rev
Thurø Rev er den sydøstligste spids af Thurø og ikke langt fra familiens hjem. Her går de ofte en tur med de yngste af børnene og familiens hund. Foto: Privat.

Du får vandet, du får lidt vildskab og du får to have, der mødes.

Thurø Rev er et af Mylenberg-familiens yndlingssteder, fortæller Lis Mylenberg om naturområdet, der ligger lige om hjørnet fra familiens hjem på øen.

- Det er et sådan helt særlig naturområde med vores egen lokale gren. Vandet står faktisk jævnligt derude, så man kan se, at det kommer fra to forskellige retninger og støder sammen, forklarer hun.

På en gåtur begynder familien ved Smørmosen, går ud langs revet, fortsætter ned til Valborgs Kasse ved spejderhytten for så at vende tilbage gennem skoven. Sådan en tur tager gerne halvanden times tid, og ifølge Troels Mylenberg kan naturen på Thurøs sydøstligste spids bare noget helt specielt.

- Naturen på resten af Sydfyn er jo smuk, men også sådan lidt "pudsenusset". Derude er der bare mere vildskab og råhed, siger han.

2) Få gods til samtalen på Forsorgsmuseet
Svendborg Forsorgsmuseum er nordens bedst bevarede fattiggård og et af Danmarks bedste og vigtigste museer, mener Troels Mylenberg. Foto: Johnny Wichmann / BILLEDBYROET.

Den thurinske natur kan være smuk på en solskinsdag, men kniber det med tørvejr, ville Troels og Lis Mylenberg anbefale en tur på Fattiggården. Forsorgsmuseet i Svendborg er et af landets vigtigste og bedste museer, mener Troels Mylenberg.

- Udover at de er gode til at fortælle den historie, de nu fortæller, så er den historie også bare en rigtig vigtig del af vores kulturarv og vores forståelse af det samfund, vi er en del af. Det, som det kan og gør, er, at man for eksempel kan få en samtale ud af det med sine børn, siger han.

På museet kan man se, hvordan samfundets svageste har boet og er blevet behandlet gennem fattiggårdens historie fra 1872 og frem til 1974, da den endeligt blev lukket. Museet har også nutidige udstillinger om blandt andet fattigdom, hjemløse og om kvinder og børn på flugt fra vold.

- Det er et museum, som tager noget vigtigt og gør det levende og interessant og åbner op for den gode samtale, mener Troels Mylenberg.

3) Dans dig varm til soulkoncert på Arne B
Soulsisters er fast indslag, når Arne B lørdage klokken 21 inviterer til Motown Project. Det er musik, man kan danse til, fortæller Lis Mylenberg. Pressefoto.

Weekendens sidste anbefaling bliver en uden børn. Lørdag aften tager Troels og Lis Mylenberg nemlig til koncert med "Soulsisters" på Arne B, og det er ifølge Lis Mylenberg noget, der lægger op til dans.

- Det er Motown-musik. Sådan noget der rigtigt svinger, fortæller hun.

Motown er soulmusik i genrer, hvor Aretha Franklin, Marvin Gaye og Steve Wonder nok er blandt de allermest kendte navne. Siden begyndelse af 2019 har Arne B Music Club hver lørdag klokken 21 inviteret til Motown-aften på spillestedet. Det er soulsangerinden Caroline Abbew, der står bag, og selvom Motown-aftenerne på Arne B er et forholdsvist nyt koncept, så går Lis Mylenbergs bekendtskab langt tilbage.

- Jeg har faktisk gået i børnehave sammen med en af sangerinderne. Hun har lært mig lidt om sangteknik, for jeg synger også selv, og det er hun mega dygtig til, fortæller hun og tilføjer:

- Og så var C. Abbew et af Danmarks nok sejeste soulbands i 1990'erne. Det kan jeg kun anbefale.

Forslag til weekenden: Mylenberg anbefaler dansekoncert, et stykke danmarkshistorie og en tur på revet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce