Giver ris og ros: Elever skal samarbejde med robotmagere

Efter at have brugt deres nye markrobot i undervisningen i en periode, skal eleverne på Dalum Landbrugsskole være med til at give iværksætterne bag feedback. Foto: Kim Rune

Giver ris og ros: Elever skal samarbejde med robotmagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye markrobot, som landbrugsskolen i Korinth netop har investeret i, findes stadig kun i en slags udkastversion. Som nogle af de første, der får den på markerne, har skolens elever mulighed for at få indflydelse på, hvordan robotten skal tage sig ud.

Korinth: Landbrugsskolen i Korinth har købt en markrobot, som er bygget til at rense raps og roer. Den skal som den første investering af sin slags være med til at vise eleverne, hvilken slags teknologi de vil kunne blive stillet overfor i deres kommende arbejdsliv.

Samtidig er det meningen, at eleverne skal kunne samarbejde med og give ris og ros til iværksætterne bag robotten. De har solgt deres første udgaver af robotten til skolen og til en række virksomheder, som skal teste den og melde ændringsforslag ind.

- Vi har fået lov at være en del af udviklingen af robotten og give feedback, så eleverne også lærer, hvordan man bygger et forsøg op. Det er vigtigt, fordi det er sådan, man genererer viden, forklarer underviser i planteproduktion Niels Bøje Andersen.

Har droner og GPS

Han tilføjer, at det er i landbrugsskolens ånd at komme ind i maskinernes maskinrum, og at investeringen i markrobotten derfor ikke er en form for kur mod hidtidig teknologiforskrækkelse.

- Skolen her var for eksempel med til at udvikle roeoptageren. Nu er det så den næste generations tur, og det er vigtigt for os at være fremme, hvor vi tror, det sker, siger han og fortæller, at droner og GPS-systemer også allerede er en del af elevernes repertoire.

Ifølge Niels Bøje Andersen løser markrobotten dog en ret presserende opgave, idet flere og flere landbrug begynder at anvende økologi.

- Vi er udfordrede på brugen af pesticider til at bekæmpe ukrudt, så vi skal have nogle andre værktøjer i værktøjskassen. Robotten skal samtidig kunne erstatte mænd, der går rundt med en hakke på marken, fordi der ikke findes maskiner, der kan rense godt nok, forklarer han.

Giver ris og ros: Elever skal samarbejde med robotmagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce