Debat: Der er ingen planet B


Debat: Der er ingen planet B

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Johanne Terese Stubkjær Jensen, Carl Rugaard Krogager og Oliver Steffensen, alle fra Faaborgegnens efterskole, Kirkevej 13, Faaborg
Tim Kildeborg Jensen/©Tim Kildeborg Jensen
Svendborg. 

Læserbrev: Vi er tre unge fra Faaborgegnens Efterskole. I har måske ikke hørt om os, men vi har hørt om jer.

Vi har i denne uge om bæredygtighed. Siden vi har kunnet tænke, har det været et emne, vi er blevet proppet med. Og det er jo godt. Information og oplysning har altid været en god ting. Men nu er dråben faldet, der fik glasset til at flyde over. Vi ved nok. Nu ved vi næsten så meget, at vi ikke kan tillade os ikke at gøre noget.

Vi har ikke brug for, hvad vi kan gøre, vi har brug for, hvad vi skal gøre. Vi står i starten af en surrealistisk science-fiction film, og vi kan vælge, om vi har tænkt os at være skurkene eller "the good guys".

Vil vi være dem, som vores efterkommere kigger tilbage på med frustration, mens de står på den synkende skude? Vi har besøgt bæredygtige steder, tænkere og har slavisk gennemgået årsager og tegn på klimaforandring, men undervisningen blomstrede ud i en debat med holdninger, der ikke længere kun skulle skrives i essays.

Det er ikke, fordi vi kritiserer vores dejlige skole, som har givet os et solidt grundlag til viden, holdninger og debat. Men nu har vi er grundlag. Det er på tide, vi hopper op og når fremtiden. Men vi har brug for nogen, der vil give os en hestesko og give os et løft.

Det kan godt være, at det er vores fremtid og i princippet os, der står med det sure æble. Men vores generation skal ikke stå alene. Vi kan ikke stå alene. Vi er opvokset i undervisning om dette emne. Vi står til strejker og råber, men hvad hjælper det, hvis der er ingen, der vil lytte.

Vi har ikke stemmeret, og dermed ikke indflydelse på de store beslutninger. Vi siger ikke, at stemmeretsalderen skal sænkes, for det vil indføre endnu mere pres på os. Det vi nok bare vil frem til er, at der er så meget fokus på unge-strejker m.m. Men ikke nok fokus på jer, der skal løfte det tunge læs; jer med stemmeret. Vi kan sortere affald herfra og til månen, men hvis vi ikke stopper masseudryddelsen af skovene, global opvarmning og udgravningen af fossile brændstoffer, ja - hvad nytter det så?

Hvad nytter det, hvis ledere som Donald Trump ikke kender forskel på begreberne vejr og klima. Det føles som om vi kravler to skridt fremad og verden trækker os 15 kilometer tilbage med en racerbil. Det føles håbløst, og derfor vil man finde mange unge, der sukker, når klimaet bliver nævnt. Men det er ikke, fordi vi er ligeglade, men fordi vi ikke kan se meningen i spildt arbejde. Selvom intet klima-arbejde er spildt arbejde, kan det føles sådan.

Hjælp os, stem på politikere, der vil kloden det godt, råb op. For der er trods alt ingen planet B.

Debat: Der er ingen planet B

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce