Det sunde liv: Veflinge er kommet godt i gang

Anne Margrethe Dalskov har sammen med Doris K. Mogensen taget initiativ til projektet "Veflinge liv og fælleskab taber et ton". Arkivfoto: Nils Svalebøg

Det sunde liv: Veflinge er kommet godt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere end 200 har fra starten tilmeldt sig projektet "Veflinge liv og fællesskab taber et ton". Og der er plads til flere.

Veflinge: 207 har indtil nu tilmeldt sig projekt "Veflinge liv og fællesskab taber et ton", der officielt blev skudt i gang med et stort arrangement i Veflingehallen forrige søndag, og dermed er målet på mindst 200 deltagere allerede nået.

- Men der er plads til flere. Vi kører med løbende inkludering, opfordrer den ene af initiativtagerne Anne Margrethe Dalskov.

Ideen opstod, da hun og veninden Doris K. Mogensen talte om en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, der udnævnte Nordfyns Kommune til landets fedeste. Bogstavelig talt.

Både Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Mogensen arbejder med sundhed, henholdsvis zoneterapi og massage og som psykoterapeut, og da de også er formand og næstformand i Veflinge Lokalråd, opstod ideen om "Veflinge liv og fællesskab taber et ton".

- Det er vigtigt, at det lige så meget er et fællesskabsprojekt, som det er et vægttabsprojekt. Det handler om at være med i et fællesskab og få et tilhørsforhold, forklarer Anne Margrethe Dalskov om projektet.

Ved kick off-dagen i Veflingehallen blev alle deltagerne målt, testet og vejet, og det vil de blive igen ved lignende samlinger cirka hver tredje måned i de næste to år.

Når det samlede vægttal er gjort op, vil udviklingen i kiloene kunne følges på en stander i Dagligbrugsen. Brugsen støtter også projektet ved at tilbyde en måltidskasse en gang om ugen med ingredienser til de fem opskrifter på sund og lækker mad, som en kostvejleder laver til projektets deltagere.

- Vi har foreløbig bestilling på 15-20 kasser, der typisk er beregnet til fire personer, fortæller uddeler Lars Therkelsen.

Truntehold og U-turn

Ud over at spise sundt gælder det for deltagerne om at komme i gang med at dyrke motion.

Det kan de dels gøre på eksisterende hold under Veflinge Gymnastik- og Idrætsforening dels på nye hold, der er oprettet til lejligheden. For eksempel et truntehold. Navnet stammer fra en af deltagerne, der godt kunne tænke sig et motionshold uden alt for slanke deltagere, og hvor instruktøren ikke er en lille smart fitnesspige.

Deltagerne kan også melde sig på U-turn-kurser, der både har teori og motion.

- Det handler om at ændre på sine vaner. Om at tage 12 små skridt på 12 uger, fortæller Anne Margrethe Dalskov, der selv underviser på et af holdene.

Ud over motion på organiserede hold er der bogstavelig talt også kommet mere gang i Veflinge.

- Der er virkelig blevet mere liv i Veflinge. Tidligere mødte man ikke en sjæl, nu møder man både hold og familier, når man er ude at gå en søndagstur, siger Anne Margrete Dalskov.

Det sunde liv: Veflinge er kommet godt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce