Politiet: Jan Hellesøe var selv skyld i voldsomt trafikuheld

Her er Jan Hellesøes store Audi klemt ind under det polske lastvognstog. Han glæder sig over, at ingen kom til skade ved uheldt på motorvejen. Privatfoto/Suphia Juliane Lydolph

Politiet: Jan Hellesøe var selv skyld i voldsomt trafikuheld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydøstjyllands Politi mener, at den kendte tv-mand fra Sønderborg Jan Hellesøe overtrådte færdselsloven, da han i oktober 2017 kørte ind i en lastbil på motorvejen ved Christiansfeld.

Klokken 8.30 en torsdag morgen i oktober 2017, da DR-vært og manipulationsekspert Jan Hellesøe fra Sønderborg kørte op bag i en lastbil på motorvejen ved Christiansfeld.

Han var centimeter fra at blive slået ihjel, men ved et rent held skete der intet med ham, da taget af hans brune Audi blev skrællet af, som var det en sardindåse.

Det var Jan Hellesøes egen skyld, mener Sydøstjyllands Politi. Tirsdag skal tv-manden i Retten i Sønderborg, hvor han er tiltalt for at havde "tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden" og "uden at vise tilstrækkelig agtpågivenhed, hvilket var årsag til, at han påkørte forankørende polsk lastbil", står der i anklageskriftet, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i.

Politiet vil i Retten i Sønderborg kræve Jan Hellesøe idømt en bøde og ikke mindst fratage ham kørekortet betinget. Det vil sige, at han - hvis han bliver dømt - skal op til en ny teori- og køreprøve indenfor typisk et halvt år fra dommen. Men han må køre bil i perioden, indtil han har bestået de nye prøver.

Jeg er enormt glad for, at jeg lever. Hvis bare jeg var kommet tre-fire centimeter længere ind under lastbilen, så var jeg måske ikke her mere.
Jan Hellesøe, kort efter trafikuheldet på den sønderjyske motorvej
Jan Helleøes bil. Privatfoto
Jan Helleøes bil. Privatfoto

Det er et mirakel

Jan Hellesøe skulle allerede tidligere i år have været i retten med denne sag, men den blev udsat, fordi sagen ikke var blevet forkyndt for ham. Der står ikke mere detaljeret i anklageskriftet, hvorfor Sydøstjyllands Politi mener, at Jan Hellesøe selv var årsag til trafikuheldet, hvor ingen personer kom alvorligt til skade. Men i timerne efter uheldet fortalte Jan Hellesøe selv, at han netop havde afsluttet et håndfri telefonsamtale, da han bragede ind i lastbilen.

En del læsere kommenterede også artiklen på JV.dk, og der var både medfølende og kritiske kommentarer. De kritiske handlede også om, at han skal køre bil, når han kører bil, og ikke tale i telefon. Jan Hellesøe tog i sekunderne efter uheldet det, han selv over for JV.dk og JydskeVestkysten har kaldt "en klam selfie", som han har fortrudt.

- Jeg er enormt glad for, at jeg lever. Hvis bare jeg var kommet tre-fire centimeter længere ind under lastbilen, så var jeg måske ikke her mere. Det har en politimand fortalt mig, sagde en noget rystet Jan Hellesøe til JydskeVestkysten og JV.dk lige efter uheldet.

Han mener selv, at han kørte op bag i den næsten stillestående lastbil med sættevogn med en fart på 100-110 kilometer i timen.

- Folk kom hurtigt til stedet, og alle siger, at det er et mirakel, at jeg er i live, sagde den nu 36-årige mand, der er kendt for tv-programmer som "Fuckr med din hjerne" og "Manipulator".

Jan Hellesøes bil. Privatfoto
Jan Hellesøes bil. Privatfoto

Retssag udsættes måske

Jan Hellesøe nægter sig skyldig, og derfor er sagen endt i retten.

- Jeg vil ikke bare erkende mig skyldig, når jeg ikke er enig med politiet. Jeg har kørt over en million kilometer på de danske motorveje, og jeg har aldrig været involveret i noget tidligere. Jeg mener ikke, at jeg har gjort noget ulovligt. Det er jo bare en færdselssag, hvor vi kan glæde os over, at hverken jeg selv eller andre er kommet til skade, siger han til JydskeVestkysten og JV.dk.

- Men nu må vi se, om retssagen overhovedet bliver til noget. Jeg forventer, at anklagemyndigheden trækker sagen tilbage fra Retten i Sønderborg tirsdag og udsætter den til næste år. Så kommer den nok for ved retten i enten Horsens eller Kolding, siger Jan Hellesøe.

Jan Hellesøe tog i en form for chok, mener han, en selfie i sekunderne efter uheldet. Så lagde han det op på sociale medier.
Jan Hellesøe tog i en form for chok, mener han, en selfie i sekunderne efter uheldet. Så lagde han det op på sociale medier.

Politiet: Jan Hellesøe var selv skyld i voldsomt trafikuheld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce