Demonstration på banegården skal støtte lokoførere i strid med DSB: - Det er fantastisk

På tirsdag holder en række fagforbund støttedemonstration foran Fredericia Banegård for at vise deres støtte til DSBs ansatte. Arkivfoto: Mathilde Bech

Demonstration på banegården skal støtte lokoførere i strid med DSB: - Det er fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillidsmand for de 125 lokomotivførere i Fredericia, Ole Bang, fortæller om, hvad hans medlemmer er utilfredse med.

Fredericia: Tirsdag eftermiddag har en række fagforbund bebudet en støttedemonstration på Fredericia Banegård til fordel for lokomotivførerne hos DSB, der ligger i konflikt om nye løn- og arbejdstidsregler med DSB's ledelse.

- Det er fantastisk, man igen står sammen skulder mod skulder, for hvem bliver de næste, spørger tillidsmand for 125 lokomotivførere i Fredericia, Ole Bang, og fortsætter:

- Der har for nylig været en stor støttedemonstration i Aalborg, hvor mange forbund var mødt op. Det håber jeg også sker her, siger han.

Han kan ikke svare på, om hans medlemmer deltog i den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse i myldretiden onsdag eftermiddag.

Han fortæller dog, der er stor frustration blandt hans medlemmer.

- Frustrationen er i forhold til DSB's ageren, så det er svært at holde ro på arbejdspladsen. Det handler især om weekendplaner. Nu kører vi hver anden weekend og har 26 weekender fri årligt. Ud af de 26 friweekender siger den nye overenskomst, at 16 af dem kan ligge enten fredag til lørdag eller søndag til mandag. Det vil skabe problemer, eksempelvis hvis man har delebørn eller ægtefællen også arbejder i weekender, forklarer Ole Bang.

- Frustrationen er i forhold til DSBs ageren, så det er svært at holde ro på arbejdspladsen. Det handler især om weekendplaner.
Ole Bang, tillidsmand

Ændringer i arbejdsdagen

Et andet stridselement er planlægningen af ferier, hvor der tidligere har været stor åbenhed og gennemsigtighed omkring ferieplanlægningen. Men det vil DSB ifølge Ole Bang også lave om på.

Et tredje punkt er selve arbejdsdagen. Der har de ansatte tidligere haft stor indflydelse på, hvordan arbejdsdagen ser ud.

- Hidtil har det været således, at vi som lokomotivførere har brugt vores erfaringer fra driften til at planlægge arbejdsplaner, således at det fungerer ude på skinnerne til gavn for både DSB og medarbejdere. De erfaringer for, hvad der fungerer tidsmæssigt og praktisk, har man kun, hvis man i hverdagen er aktiv i førerrummet, fortæller han.

Det vil ifølge Ole Bang også blive ændret med DSB's udspil.

- Fra Fredericia kan vi eksempelvis køre til Aarhus, Struer, Esbjerg eller andre steder. Men hvis man hele tiden skal køre det samme sted hen, bliver det rutinekørsel. Hvorimod hvis man kører flere forskellige steder hen i løbet af arbejdsdagen, holder man sig mere skarp, forklarer Ole Bang.

Demonstration på banegården skal støtte lokoførere i strid med DSB: - Det er fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce