Debat: Skoleområdet - en dyr rodebutik


Debat: Skoleområdet - en dyr rodebutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Flemming Hansen, Vestergade 10, Strib
Billede
Debat. 

Lokaldebat: Fyring af en skolechef, fyring af en direktør, rod med aftaler med lærerforeningen - hvad er der sket?

Som borger i kommunen må man undre sig over, hvad der foregår på skoleområdet. Vi har en lang række sager, hvor det viser sig, at der ikke styr på tingene.

På det sidste har der været en række lederstillinger i skolevæsenet, som ikke er blevet besat i første omgang, elevtallet i de kommunale skoler rasler ned. Skolerne lider under nedskæringer. Skoleområdet skal spare mere end otte millioner kroner, men samtidigt kan den konservative Morten Weiss-Pedersen fortælle offentligheden, at det socialdemokratisk styrede skoleudvalg ikke har set på den ikke politiske godkendte aftale mellem lærerforeningen og den tidligere Børn- og Ungedirektør.

Sidste knobskud på rodebutikken er Hyllehøjskolen, hvor ledelsesfravær må skabe usikkerhed blandt forældrene og medarbejdere på skolen. Viceskolelederstillingen har været vakant i måneder, og skolelederstillingen er vakante igen efter meget kort tids besættelse. Man vælger dernæst at flytte en skoleleder midlertidigt fra en velfungerende skole i stedet for at få ansat en fast person i stillingen som leder på skolen. Desværre stopper det ikke her! Nu vælger man at slå viceskolelederstillingen op, inden man har fundet en ny leder af skolen, dermed kan en kommende leder ikke sætte sit eget hold.

Som skrevet tidligere skal skoleområdet ud i en større besparelsesrunde. Dette kommer vel til at ske ved fyringer af pædagogisk personale. Samtidig kan man konstatere, at der er skoler med meget lave elevtal, hvorfor får man ikke taget hul på en reformering af skolestrukturen i kommunen. Især i Middelfart by må man kunne sørge for højere elevtal i klasserne ved at samle eleverne på færre matrikler.

I resten af kommunen er der skoler med elevtal på under 200 elever. Dette er ikke fagligt og økonomisk ansvarligt. Vi har i kommunen brug for at tale om en anden skolestruktur end den nuværende. Et klassisk godt konservativt udtryk siger; At man skal udvikle for at bevare! Så skal vi i Middelfart have et ordentligt skoletilbud, skal vi have lavet nogle ændringer, der kan mærkes positivt og finansielt.

At dømme efter den seneste tids episoder på skoleområdet, må man konstatere, at der mangler politisk mod og forvaltningsmæssig styring - det kan vist godt gøres bedre.

Debat: Skoleområdet - en dyr rodebutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce