Besparelser: Et sørgmodigt eventyr fra udkants-Odense - 8436 tunge skridt fra TBT-tower


Besparelser: Et sørgmodigt eventyr fra udkants-Odense - 8436 tunge skridt fra TBT-tower

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Sanne Wagner, Isabellavænget 33, Lumby
Billede
Debat. 

Her kommer et eventyr. Et eventyr der udspiller sig stik nord fra Flakhaven. Langt væk fra prestige og mærkesager.

En gang for længe siden flyttede en familie på fire ud af Odenses centrum med drømme om at lade deres børn vokse op i et miljø med natur, nærhed, tryghed og stort borger-fællesskab - heriblandt muligheden for, at børnene kunne gå på en lille og fagligt stærk skole i nærmiljøet, og der kunne handles i den lille lokale købmand.

45 dage efter flyttebilen var trillet forbi byskiltet, lukkede købmanden - bump nr. 1.

Børnene startede i henholdsvis 0. klasse og og i den trygge lokale børnehave, og alt var idyl. Trygge og kompetente rammer. Tiden gik, og nu var begge børn blevet en del af den store skønne familie Lumby skole - en skole, hvor alle kender alle, store og små kan spejle sig i hinanden, og lærere og pædagoger arbejder fagligt og pædagogisk fantastisk sammen.

Så kom bump nummer to på vejen - lukning af klub Harlekin et halvt år inden den ældste datter med forventningsglæde skulle starte her. Ned i kælderen skulle hun sammen med de store. Hygge med kammerater og følelsen af at være en del af en rart fællesskab. For stor til sfo'ens trygge rammer og for lille og usikker til timer alene hjemme.

Heldigvis trommede ildsjæle i byen sammen og fik stiftet en fritidsklub med hjælp fra forældre og lokale. Der kom så bump nr. 3, 4, 5, 6, 7, 8 og 9, men det lykkedes med kamp og stædighed - med stor succes lige indtil bump nr. 10 kom for ikke så længe siden.

Odense Kommune indså, at det ikke var så smart med manglende klubber i yderområderne. De fandt penge for enden af regnbuen - 300.000 kroner pr. satellitenhed og en åbningstid to x to timer om ugen. Kun for 5. og 6. klasse.

Armene røg ikke rigtig jublende i vejret. Det kunne de mærke herude i udkants-Odense - langt væk fra letbane og TBT Tower.

En forringelse af klubben og ingen penge at gøre med.

Og nu kom så det allerstørste bump nr. 11 - en mulig flytning af 4. - 6. klasse til Søhusskolen, som efterlader den synkede landsbyidyl med 0.-3. klasse tilbage.

Hvem ønsker som børnefamilie at flytte mod det odenseanske nord med viden om denne synkende skude?

Og hvem kan forestille sig, at skolen kan fastholde deres kompetente personale på skolen, når der ikke er nogen at sparre med?

Og hvilken konsekvens har det for vores lille forstad, når folk ønsker at sælge huse pga. alderdom og jobskifte?

Måske man skulle smide et bud på et kæmpe oldekolle? Nå nej ... bump nr. 12 - der går jo nærmest ingen busser ... for ikke at nævne letbane-ordet. Der røg den idé.

H.C. Andersen alias Peter Rahbæk Juel - hvad gør vi? Det føles, som om eventyret har taget en helt forkert drejning, og den grimme ællings udvikling er gået i stå.

Lumby & Stige - vi må stå sammen og kæmpe for at få vendt eventyrets tragiske drejning.

Besparelser: Et sørgmodigt eventyr fra udkants-Odense - 8436 tunge skridt fra TBT-tower

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce