Efter endnu et regelbrud: Udskældt bygherre politianmeldt for ulovlig støj

Thomas Lund Hansens byggeri i Kongengade skrider frem, men undervejs er støjreglerne blevet brudt flere gange, mener en nabo og Odense Kommune, som nu har politianmeldt bygherrens firma Kongensgaard ApS. Foto: Rune H. Blichfeldt

Efter endnu et regelbrud: Udskældt bygherre politianmeldt for ulovlig støj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter endnu en overskridelse af støjreglerne er Thomas Lund Hansen og hans byggeri i Kongensgade blevet politianmeldt af Odense Kommune.

Efter en række virkningsløse løftede pegefingre og indskærpelser om at overholde støjreglerne, har By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune valgt at politianmelde byggeentrepenøren Thomas Lund Hansens firma Kongensgaard ApS. Det sker, fordi kommunen mener, der flere gange er blevet støjet uden for de tilladte tidspunkter ved et igangværende byggeri i Kongensgade i centrum af Odense. Ifølge avisens oplysninger er politianmeldelsen sket fredag i sidste uge.

I en mail bekræfter Christopher Mammen Rau, der er kontorchef i Industri- og Klima hos Odense Kommune, at Fyns Politi nu drages ind i sagen, fordi uvarslede tilsyn flere gange har afsløret, at der bliver støjet uden for de tilladte tidspunkter, som er fra klokken syv til klokken 18 på hverdage.

- Vi har ved uvarslet tilsyn konstateret, at endnu en overskridelse af forskriften har fundet sted, hvorfor vi har fundet grundlag for at indgive en politianmeldelse, skriver kontorchefen.

Nabo: Det er på tide

Carsten Krogh er nabo til byggepladsen på Kongensgade, og han har i månedsvis været nødt til at leve med de ifølge ham talrige overtrædelser af vilkårene for, hvornår der må larmes. Det fortalte han til Fyens Stiftstidende 30. oktober.

Naboen kritiserer, hvad han oplever som for mange løftede pegefingre og for lidt konsekvens fra Odense Kommunes side. Om det, at sagen nu er meldt til politiet, siger han:

- Det er på tide.

Carsten Krogh mener, kommunen hidtil har optrådt som om, den tager mere hensyn til bygherren end til naboerne, og han har på den baggrund haft overvejelser om at sagsøge Odense Kommune for manglende varetagelse af almindelige borgeres rettigheder. Men han vil nu afvente og se, hvad politianmeldelsen fører til.

- Hvis politiet bare siger, at det må han ikke, så er han jo nok ligeglad. Men det tyder da på, at der nu endelig er en eller anden konsekvens, siger naboen og uddyber:

- Det, jeg gerne vil med det her, er, at de (Thomas Lund Hansen og hans entreprenører, red.) overholder reglerne. Om de får en bøde, om byggeriet bliver stoppet, eller hvad der sker, er jeg sådan set ligeglad med. Bare det virker.

På vej til efterforskning

Fyns Politi bekræfter at have modtaget anmeldelsen fra Odense Kommune.

Tirsdag landede den hos politikommissær Anders Lundegaard, der sidder i centralvisitationen, hvorfra sagerne fordeles.

- Vi sender den videre til efterforskningen i morgen (onsdag, red.), oplyser han og tilføjer, at politiet sammen med anmeldelsen har modtaget et omfattende materiale fra Odense Kommune.

- Det skal vi nu gennemgå, siger han.

Først, når sagen er tildelt efterforskningsafdelingen, kan politiet svare på mere detaljerede spørgsmål omkring, hvordan den type sager håndteres.

For Odense Kommunes vedkommende er en politianmeldelse den hårdeste sanktion, der findes i værktøjskassen i forhold til brud på støjreglerne. Det har kontorchef Christopher Mammen Rau tidligere forklaret.

Over telefonen har avisen været i kontakt med Thomas Lund Hansen, der ejer selskabet Kongensgaard ApS, som nu er politianmeldt. Han afviser at kommentere politianmeldelsen og ønsker heller ikke at svare på, hvorfor han ikke sikrer, at støjreglerne bliver overholdt på hans byggeplads.

Efter endnu et regelbrud: Udskældt bygherre politianmeldt for ulovlig støj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce