- Nu behøver jeg ikke sige det flere gange

Boline er med i et sammenhængende borgerforløb. Foto: Michael Bager

- Nu behøver jeg ikke sige det flere gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boline Storm tænkte ikke længe over det, da hun blev tilbudt at blive en del af Sammenhængende Borgerforløb. Inden da oplevede hun møderne med kommunerne som kaotiske. Fredag skal hun mødes med ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, for at tale om hendes forløb med det nye system.

- Jeg havde flere betænkeligheder ved at skrive mine kortoplysninger, da jeg skulle have et Rejsekort hos DSB, forklarer Boline Storm.

Hun er 29 år gammel og har allerede haft kontakt med flere forvaltninger i Odense Kommune. Her har hun oplevet det som besværligt og opslidende, at forvaltningerne ikke arbejdede sammen. Det gør de nu under navnet Sammenhængende Borgerforløb. Så da hun blev tilbudt, at hendes oplysninger fra de forskellige forvaltninger kunne køres sammen i én sag, var hun ikke sen til at takke ja.

- Det var meget kaotisk i starten.

Med det blotte øje kan man ikke se, at 29-årige Boline Storm er syg. Hun taler åbent om det. Hun forklarer gerne. Men man kan ikke se det.

Allerede var hun var helt ung, havde hun astma, allergi, irritabel tyktarm og endometriose, der giver smerter i forskellig grad under hele cyklus.

- Der var en masse forskellige ting galt, men ingen kunne se på helheden og forklare, hvad det var, siger Boline Storm.

Hun fik først fik stillet den rigtige diagnose i en alder af 27 år. Diagnosen lød på hypothyroidisme type to, som betyder, at skjoldbruskkirtlen producerer de normale mængder hormon, men at kroppens celler ikke kan udnytte hormonet korrekt. Derudover kan det give migræne, åndenød og depression.

Gennem længere tid med både ubehandlede psykiske og fysiske sygdomme fik Boline Storm tildelt en kontaktperson hos kommunen. Hende havde hun med sig, så kontaktpersonen kunne tale med sagsbehandlerne, når Boline Storm ikke kunne finde de rette ord selv.

Samtidig oplevede Boline Storm, at hendes kontaktperson blev taget mere seriøst end hende selv.

- Hun er mere autoritær, end jeg er, konkludere Boline Storm.

- Jeg er jo hende den syge.

Når de spørger i forvaltningen, hvad jeg gerne vil, siger jeg jo, jeg gerne vil ud af systemet.
- Boline Storm.
Første møde med kommunen var kaotisk, men efter Boline Storms sager er kørt sammen, oplever hun bedre kommunikation med sine sagsbehandlere. Foto: Michael Bager
Første møde med kommunen var kaotisk, men efter Boline Storms sager er kørt sammen, oplever hun bedre kommunikation med sine sagsbehandlere. Foto: Michael Bager

Uden betænkeligheder

Boline Storm takkede ja, da tilbuddet om at blive en del af Sammenhængende Borgerforløb kom. Det betød ikke kun, at hun ikke skulle gentage sine forklaringer, fortællinger og følelser til de forskellige sagsbehandlere flere gange. Hendes kontaktperson kunne også fungere som koordinerende led mellem hende og forvaltningen.

- Hun (kontaktpersonen, red.) kunne lægge aftaler med forvaltningerne, når det passede hende. Så skulle jeg ikke sidde med en kalender og finde ud af, hvornår hun havde tid, hvornår forvaltningen havde tid og få det hele til at passe, forklarer Boline Storm.

Det var samtidig Boline Storms kontaktperson, der endte med at måtte forklare hende, hvad aftalen indebar, idet kommunikationen mellem Boline Storm og hendes sagsbehandler i beskæftigelsesforvaltningen ikke var ideel.

- Der var ingen introduktion til projektet. Men det var nok bare i mit specifikke tilfælde, håber jeg.

Boline Storm har ikke en generelt tiltro til det offentlige system. Alligevel var det næsten uden betænkeligheder, hun sagde ja til, kommunen måtte sammenkøre hendes sager.

Om det medførte en risiko, eller om det har haft en afgørende indflydelse på hendes sager, kan Boline Storm ikke svare på. For hende handler det om, at fordelene ved Sammenhængende Borgerforløb overskygger de ulemper, det måtte medføre.

Et skridt i den rigtige retning

Både Boline Storms far og bror er skuespiller, og den blåhårede fynbo gik også med drømmen om indtage de skråbrædder, da hun var barn. Men den drøm er nu skiftet ud med drømmen om ikke længere at være afhængig af det offentlige system.

- Når de spørger i forvaltningen, hvad jeg gerne vil, siger jeg jo, jeg gerne vil ud af systemet, forklarer Boline Storm.

- Det er ikke, fordi jeg er utaknemmelig, men jeg vil gerne ud og arbejde.

I dag er Boline Storm i ressourceforløb, fordi det giver hende flere muligheder end før. På den måde kan der skræddersyes et forløb for den unge fynbo, så hun kan komme videre fra systemet.

Boline Storm skal fredag præsentere sine erfaringen med Sammenhængende Borgerforløb, når Sophie Løhde (V), der er minister for offentlig innovation, gæster beskæftigelses- og socialforvaltningen.

- Jeg har næsten kun positive ting at sige om det. Det lyder åndssvagt, at det skulle være revolutionerende, at vi kan tale med hinanden, men jeg føler, det har medført mindre logistik og gætværk, siger Boline Storm.

- Os, der har nogle svære problemer at håndtere, vil falde mindre ned mellem stolene.

- Nu behøver jeg ikke sige det flere gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce