Odense bibliotek - en skjult perle midt i byen


Odense bibliotek - en skjult perle midt i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Janus Engberg, Rughøjvej 233B, Odense SV
Billede
Debat. 

Odense byder på et væld af spændende og smukke seværdigheder, hvoraf enkelte endda er kendte langt ud over Odenses og Danmarks grænser.

Men Odense byder også på mange lidt mindre skatte, som er lige så fantastiske, men som ikke altid får lige meget opmærksomhed i turistguider, blogs og aviser både online og i fysisk form. En af disse "hidden gems" er Odenses flotte hovedbibliotek, som året rundt har mange helt enestående tilbud til både unge såvel som ældre - tilbud man måske slet ikke forbinder med en tur på biblioteket. For mange konnoterer et bibliotek måske en støvet sal med endeløse rækker af kedelig litteratur, men med en central placering er det let tilgængeligt, og med et indgangsparti og en indretning, som er mere end indbydende, er Odense bibliotek meget langt fra at være støvet eller kedeligt.

Man kommer ind i biblioteket via den store flotte glasindgang, som med de mange lysindfald giver en varm følelse af, at her er man velkommen, og når man kommer lidt længere ind, åbner rummet sig i flere spændende retninger, som alle er fyldte med spændende litteratur, og som samtidig byder på et væld af interessante og sjove aktiviteter. Først og fremmest er det imidlertid værd at bemærke de mange små hyggekroge og læsehjørner, som er på biblioteket, og netop disse er vigtige, dersom de giver muligheden for at slappe af i omgivelser, som indgyder ro samtidig med, at man kan fordybe sig i hvilket som helst emne, man har lyst til.

Er man ude efter komplet stilhed og et helt uforstyrret rum til koncentration, så er bibliotekets skønne læsesal bestemt et sted, som er værd at besøge. Udover en følelse af et ægte biblioteksstudiemiljø byder dette enestående rum naturligvis på alle tænkelige nødvendige faciliteter til en studie- eller læseseance såsom gode stole, strømstik til computer eksempelvis samt selvfølgelig bibliotekets hurtige Internet. Det er super at bruge en eftermiddag her og svømme væk i en bog eller lydbog og lade et koncentreret fokus på et stykke litteratur være en befriende ven, som holder kimende telefoner, tekstbeskeder og sociale mediers hærgen væk for en stund.

Man kan naturligvis ikke beskrive Odense bibliotek uden også at nævne både bibliotekets personale samt de rigtig gode arrangementer, som biblioteket forestår. Startende med personalet, så er det et særligt aktiv både for lokale, men især også for turister, som har lyst til at opleve stedet. Personalet er fantastisk hjælpsomme, og hvad end man søger (næsten), kan de garvede bibliotekarer finde og henvise til det på ingen tid. Dette er en stor hjælp særligt, hvis man er på jagt på helt ukendte litterære territorier. Det er også ofte det faste personale, som forestår arrangementerne på biblioteket, og uanset om det er en digtoplæsning, som foregår i en kunstnerisk sfære eller et børneevent med skuespil er afviklingen i top og kan overværes af alle ung som ældre.

Det kunne siges meget mere om Odense bibliotek, for huset rummer et utal af overraskelser, som passer til et væld af forskellige interesser og aldersgrupper, hvorfor biblioteket også har opnået nævnelse blandt Danmarks bedste biblioteker i andre medier såsom blandt andre Modevidenskab, som en af de større, men man kan naturligvis ikke få oplevelsen ved at kun at læse om det, så opfordringen herfra skal lyde: Af sted og besøg det selv og mærk rummet, faciliteterne, arrangementerne, atmosfæren, menneskene og den dejlige litteratur - hellere i dag end i morgen.

Odense bibliotek - en skjult perle midt i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce