Første navne på Midtfyns Festival: Nolstalgien i højsædet

Blues Brothers Souvenir Show, Holmen Huslters og Lasse & Mathilde er blot nogle af de navne man kan høre på genoplivelsen af Midtfyns Festival 2019. På trods af kritik om sammenhæng, er arrangørerne standhaftige i deres valg af kunstnerne. Grafik af:

Første navne på Midtfyns Festival: Nolstalgien i højsædet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag løftede arrangørerne bag den nye Midtfyns Festival sløret for de første otte navne på næste års nyskabelse af den gamle festival. Og for arrangørerne handler det i første omgang om at få vækket interessen for festivalens mest trofaste fans.

Midtfyn: Interessen og forventningerne har været store i forbindelse med afsløringen af de første navne til en nye udgave af Midtfyns Festival, der genopstår to dage i maj 2019 efter at have været død og begravet i 15-16 år.

Otte navne er i første omgang offentliggjort med den folkekære Allan Olsen som det ledende hovednavn.

Spørger man direktøren for den nye Midtfyns Festival, Sune Vesterlund, er han mere end tilfreds med de kunstnere, festivalen har kunnet præsentere allerede nu. Og det nuværende line-up er valgt med fuldt overlæg:

- Det har været vigtigt for os, at de første kunstnere, vi har kunnet afsløre, enten har spillet på festivalen før eller på anden vis har tilknytning til til den gamle festival. Vi har tænkt ud fra, hvad der bedst kunne ramme vores primære målgruppe, altså dem der husker festivalen fra starten, fortæller Sune Vesterlund.

Dette er også grunden til, at man har valgt at hente både Blues Brothers Souvenir Show og Country Band, der ledes af Gislev-musikeren Tommy Hovgaard. Country Band med på den allerførste festival:

- Vi tror på, at det bliver ret sjovt og virkelig nostalgisk, eftersom Tommy og hans band kommer og spiller nogenlunde samme numre som på åbningen i '76, siger Sune Vesterlund.

Det har været vigtigt for os, at de første kunstnere, vi har kunnet afsløre, enten har spillet på festivalen før eller på anden vis har tilknytning til til den gamle festival. Vi har tænkt ud fra, hvad der bedst kunne ramme vores primære målgruppe, altså dem der husker festivalen fra starten.
Sune Vesterlund, direktør for Midtfyns Festival

Hvorfor skal vi vælge Midtfyns Festival?

Festivalarrangørernes nostalgiske udspil slår dog ikke benene væk under Fyens Stiftstidendes musikanmelder Simon Staun. Han ser på nuværende tidspunkt ikke en klar plan i forhold til, hvordan festivalen skal bygges op:

- Jeg synes som udgangspunkt, at der er nogle fine navne imellem. Men det er formodentlig ikke bands, der trækker mange gæster til udover de fynske. Selv om det er dygtige kunstnere, er der også mange af dem, man kan høre andre steder på Fyn. Jeg synes, de foreløbige navne minder mere om et line-up til en to-dages byfest end en festival. Jeg kan ikke gennemskue den røde tråd med Lasse & Mathilde i den ene ende og Holmen Hustlers i den anden og har svært ved at se, hvorfor en bestemt målgruppe skal vælge Midtfyns Festival, lyder det fra Simon Staun, der håber, at festivalen kan skaffe et par kunstnere mere af Allan Olsens størrelse.

Festivaldirektør Sune Vesterlund svarer igen på kritikken med, at de må være realistiske og ikke tænke Midtfyns Festival som det sluttede:

- Vi skal jo starte et sted. Sammenligner man de navne vi har nu, med hvordan man startede i 1976, så synes jeg, vi er kommet godt fra land. Man skal ikke forvente kæmpestore navne, for det er ikke der, vi er eller starter. Det kan eller vil vi ikke, siger han.

Open Call og flere navne på vej

De otte første navne er på nuværende tidspunkt kun cirka halvdelen af det endelige program. Arrangørerne forventer en fuld liste bestående af 18-20 kunstnere.

Som led i også at ramme et yngre publikum, vil festivalen invitere fynske up-and-coming bands til et såkaldt open call, hvor de forskellige bands vil dyste internt, og de to vindere vil få plads på programmet.

Sune Vesterlund kan endnu ikke afsløre hvornår de næste kunstnernavne bliver offentliggjort, men forventer, at navnene bliver kendt inden udgangen af 2018.

Første navne på Midtfyns Festival: Nolstalgien i højsædet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce