Fik tre års løn med fra Odense: Fyret kommunaldirektør får nyt job på Læsø

Peter Pietras fik 4,5 millioner kroner - svarende til tre års løn - med sig, da han i 2015 blev fyret som direktør i Børn- og ungeforvaltningen i Odense Kommune. Nu her tre år senere vender han tilbage til arbejdsmarkedet som kommunaldirektør i Læsø Kommune. Arkivfoto: Robert Wengler

Fik tre års løn med fra Odense: Fyret kommunaldirektør får nyt job på Læsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter at være blevet fyret som direktør i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, vender Peter Pietras nu tilbage til arbejdsmarkedet som kommunaldirektør i Læsø Kommune.

Den 52-årige Peter Pietras vender nu tilbage til den kommunale verden, efter at han i 2015 måtte forlade sin stilling som direktør for Børn og Unge i Odense Kommune.

Det skriver mediet dk-nyt.

Fyringen af Peter Pietras skete som konsekvens af, at det kom frem, at hans forvaltning havde forsøgt at lukke adskillige sager om udsatte børn og unge for at spare penge.

En enstemmig kommunalbestyrelse på Læsø har nemlig godkendt ansættelsen af Pietras som ny kommunaldirektør i kommunen. Han tiltræder jobbet i begyndelsen af det nye år og overtager posten efter den nuværende kommunaldirektør Jørgen Vestby Christiansen.

- Jeg og mine kolleger i kommunalbestyrelsen glæder os til et godt samarbejde med vores nye direktør. Vi er enige om, at Peter Pietras har de rette kompetencer til at sikre det samarbejde og den motivation, der gør, at Læsø fortsat kan udvikle sig til glæde for både borgere, ansatte og politikere, siger borgmester Karsten Nielsen (DF) i en pressemeddelelse. Pressemeddelelsen, som også kalder Peter Pietras for ydmyg og erfaren, nævner da også kort Pietras fortid i Odense Kommune, hvor han ifølge pressemeddelelsen 'for en del år siden' prøvede 'at være i modvind' i en 'pressesag'.

En pressesag var dog langt fra det ord, som den ansvarlige rådmand Susanne Crawley Larsen (R) kaldte sagen i Odense Kommune.

Hun måtte i forlængelse af sagen fra Odense konstatere, at selvom en ekstern rapport ikke placerede ansvaret for en lang række børnesager, hvor der var begået 'planlagte og systematiske lovbrud', hos Pietras, havde hun ikke længere tillid til ham. Derfor kom det til en afskedigelse, der - ud over udgifter til oprydning i forvaltningen - endte med at beløbe sig til cirka 4,5 mio. kr., da Peter Pietras var åremålsansat og havde ret til tre års løn.

- Jeg er rigtig glad for, at byrådet har ønsket at ansætte mig i kommunen. Det er et meget stort privilegium for mig, at få chancen for at blive en del af Læsø, siger Peter Pietras.

Fik tre års løn med fra Odense: Fyret kommunaldirektør får nyt job på Læsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce