Fire glade reaktioner: Bad og mad til hjemløse, Jam Days overlever, flere grønne områder og en ekstra skolehave


Fire glade reaktioner: Bad og mad til hjemløse, Jam Days overlever, flere grønne områder og en ekstra skolehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har samlet reaktioner fra nogle af dem, der blev tilgodeset ved det netop indgående budgetforlig i Odense.

1: Mad og bad til hjemløse søndag
Heinz Wolf, leder af varmestuen i Østergade. Foto: Robert Wengler

De socialt udsatte, som bruger Kirkens Korshærs varmestue i Østergade, kan igen komme ind på søn- og helligdage.

Det sker som følge af det netop indgående budgetforlig. Her er der også fundet et årligt beløb på 1 million kroner, som betyder, at stofindtagelsesrummet samme sted kan fortsætte.

- Rådmand Brian Dybro sagde, at man også er hjemløs om søndagen, og det er jo ret præcist sagt. Vores brugere er glade for, at der igen er et sted om søndagen, hvor de kan få mad og bad, og hvad de nu ellers skal have ordnet. Især i påsken, hvor vi har mange lukkedage i træk, har det været hårdt for dem, siger leder af varmestuen, Heinz Wolf.

- Det, at vi nu får en stabil finansiering af stofindtagelsesrummet, betyder også, at vi bedre kan arbejde med, hvad vi skal tilbyde fremover - og hvad vi skal blive bedre til. Det er vigtigt for både brugerne og de ansatte, at der nu kommer ro på. Nu står det klart, at tilbuddet er kommet for at blive.

2: Jam Days overlever
Publikum svigtede Jam Days 2018. Her er et af hovednavne, Bokanté. Foto: Vibeke Volder

I tirsdags fik folkene bag Jam Days besked om, at deres årlige tilskud blev reduceret fra 300.000 kroner til 100.000 kroner. Et reelt dødsstød til festivalen.

Torsdag kom varmen igen tilbage i kinderne hos de blues-, folk- og jazzglade arrangører, da politikerne med det nye budgetforlig sikrede Jam Days et budget på 300.000 kroner. Pengene kommer fra to forskellige puljer, og det gør livet noget lettere for arrangørerne, fortæller Eva Egebjerg Pasgaard fra bestyrelsen:

- Indtil nu har vi fået tilskud til skæv musik, nichemusik og ikke noget traditionelt hovednavn. Det er bare ikke det, publikum vil have. Nu bliver det nemmere for os at lave et program, der tiltrækker et bredere publikum. Vi kan få et navn på plakaten, som folk kender, og det vil give næste års festival noget format.

- Nu kan vi gå i arbejdstøjet og lave en festival. Samtidig skal vi i gang med at finde ekstern finansiering og søge penge fra fonde - det skal vi blive dygtigere til, siger hun.

3: Flere grønne områder
Kjeld Sandby Hansen (i midten) er en af flere Dalum-beboere, der har kæmpet for å-sti og grønne områder ved Dalum Papir. Foto: Hasse Frimodt

"Danmarks grønneste storby". Sådan hedder en handleplan, som politikerne nu i budgetforliget har fundet foreløbig 20 millioner kroner til realisere bidder af de næste fire år.

Nogle af millionerne skal bruges i området omkring Dalum Papir, hvor nabogrupper længe har kæmpet for grønne områder og en sammenbinding af åstien i forbindelse med omdannelsen af den lukkede fabrik til nyt boligområde.

Derfor er en af naboerne - Kjeld Sandby Hansen - godt tilfreds med forligets grønne ord.

- Det er meget glædeligt. Det tyder på, at politikerne har tænkt sig at gøre noget ved både åen og et nyt grønt område med det samme, siger han.

- Det spændende for os er nu, når det skal præciseres, hvordan pengene skal bruges. Det håber vi selvfølgelig også at blive inviteret med til en snak om.

Ifølge budgetforliget skal resten af millionerne investeres i tiltag, der "øger biodiversitet, (foreningen) "Vild Med Vilje" og en rig og mangfoldig natur" i Odense.

4: En ekstra skolehave
Thomas Høgedal fra Skolehaven Falen er lettet over, at skolehave-projektet Haver til maver har rykket sig fra en plads i et sparekatalog til nu at få ekstra penge i næste års budgetforlig. Arkivfoto

Det er kun få år siden, at Haver til Maver og Odenses skolehaver var del af et kommunalt sparekatalog. Nu er vindene imidlertid vendt, og i næste års budget har byrådet fundet penge til at udvide skolehaverne fra to til tre.

- Det er jo pragtfuldt og noget sjovere at være del af et budgetforlig, konstaterer Thomas Høgedal, der står for Skolehaven Falen.

- Lige nu er efterspørgslen større end udbuddet, og i år har vi været nødt til at sige nej til skoler, fortæller han.

Et undervisningsforløb i haverne strækker sig over otte hele skoledage, hvor eleverne både er med til at så grøntsager, til at plukke og høste dem og endelig til at lave mad af dem.

- Politikerne vil gerne have, at Odense skal være en grøn storby, og det bliver man nødt til at lære børnene at navigere i. Det er vi et godt bud på, mener Thomas Høgedal.

Ud over skolehaven på Falen har også Holluf Pile Skole en have. Hvor, den tredje have skal placeres, fremgår ikke af forligsteksten.

Fire glade reaktioner: Bad og mad til hjemløse, Jam Days overlever, flere grønne områder og en ekstra skolehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce