Stor nedtur for Team Fjelsted i DM-finalen

Frustrationerne lyser ud af øjnene i Team Fjelsted-lejren på en sort aften i Outrup. Fra venstre er det Christian Thaysen, sportschef Morten Svendsen, Anders Thomsen, Benjamin Basso, Frederik Jakobsen og Peter Kildemand. Foto Andre Thorup

Stor nedtur for Team Fjelsted i DM-finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste års danske mester fra Team Fjelsted smed sølvet i de sidste heat i DM-finalen i Outrup, der var præget af et utal af omstarter og styrt på en vanskelig bane. Guld til favoritten Region Varde.

Speedway: Det blev ren nedtur for Team Fjelsted, da der onsdag aften blev kørt DM-Superfinale i speedway på Outrup Speedway Center.

Fynboerne var forsvarende mester men kunne slet ikke leve helt op til sidste års flotte DM-finale i Slangerup og sluttede som nummer fire og sidst - uden for podiet.

Der var guld til favoritten Region Varde med fynske Hans Andersen som kaptajn, sølv til Slangerup Speedway Klub og bronze til Holsted Tigers. Sølv og bronze blev fordelt efter omkørsel.

En stærkt tvivlsom udelukkelse i heat syv og en cykel, der døde få meter efter starten i heat 12, for Team Fjelsted-kaptajn Peter Kildemand fortæller alt om en svær aften for fynboerne.

I heat 10 styrtede Team Fjelsteds finne og C-kører, Tero Aarnio, da der blev kørt hårdt på ham. Aarnio blev udelukket og samtidig kørt fra banen i ambulance med problemer med knæet. Finnen vendte dog senere tilbage til ryttergården og til matchen. Men ikke helt som sit vante jeg.

Sådan endte det i Outrup
Sådan gik det i DM-Superfinalen i speedway i Outrup:1. Region Varde Elitesport: 38.

2. Slangerup Speedway Klub: 31.

3. Holsted Tigers: 31.

4. Team Fjelsted: 30.

Sølv og bronze blev fordelt efter omkørsel.
Frederik Jakobsen giver gode råd til Anders Thomsen. Foto: Andre Thorup
Frederik Jakobsen giver gode råd til Anders Thomsen. Foto: Andre Thorup

Lidt en langgaber

B-kører Anders Thomsen trak imidlertid Team Fjelsted-holdet fremad på en vanskelig bane - og aften - i det vestjyske, hvor cyklerne i perioder hoppede og dansede rundt på banen, der nogle steder var glat og andre steder fuld af træk. I sit tredje heat blev Anders Thomsen tvivlsomt dømt treer i stedet for toer af dommer Jesper Stentoft efter tæt race på målstregen. Det fik Anders Thomsen til at sige:

- Dommeren er efter os.

Team Fjelsteds unge stortalent, Frederik Jakobsen, havde ikke nogen stor aften med kun tre point i sine fire første starter. Men også de tre øvrige hold var i perioder i vanskeligheder.

Det lå til sølv til Team Fjelsted før de sidste heat, men Peter Kildemand og Anders Thomsen kunne ikke holde fast i sølvet, og fynboerne endte altså skuffende uden for podiet, selv om de blev nummer to i ligaens grundserie.

Den fynske Holsted-kaptajn, Nicki Pedersen, der heller ikke havde nogen guld-aften, sagde efter en heat-sidsteplads og et selvforskyldt styrt.

- Vi kan ligeså godt slå plat og krone om det her.

Region Varde med en meget stærkt kørende Mikkel Bech Jensen førte stort set hele matchen igennem, mens det var tæt mellem de tre øvrige klubber lige til det sidste.

I alt 4667 tilskuere så på i Outrup.

Matchen blev lidt en langgaber trods spændingen. Det store antal omstarter og styrt gjorde simpelthen arrangementet alt for hakkende - og med for lange pauser.

Mads Korneliussen fra Region Varde  (tv.) og Anders Thomsen fra Team Fjelsted (th.) jagter Holsted Tigers-kaptajn Nicki Pedersen (i midten). Foto: Andre Thorup
Mads Korneliussen fra Region Varde (tv.) og Anders Thomsen fra Team Fjelsted (th.) jagter Holsted Tigers-kaptajn Nicki Pedersen (i midten). Foto: Andre Thorup
Team Fjelsted-sportschef Morten Svendsen med alvorsord til sin D-kører, Christian Thaysen. Foto: Andre Thorup
Team Fjelsted-sportschef Morten Svendsen med alvorsord til sin D-kører, Christian Thaysen. Foto: Andre Thorup
Team Fjelsted-sportschef Morten Svendsen i
Team Fjelsted-sportschef Morten Svendsen i "fjendens" lejr - i snak med Region Vardes A-kører, Hans Andersen. Men de er altså begge fra Fyn! Foto: Andre Thorup

Stor nedtur for Team Fjelsted i DM-finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce