Gamle kræfter genåbner kendt vinbar i Klaregade

Sommeliererne Pernille Bohn Pedersen og Andre Berkholdt Larsen går sammen om at genåbne S'vineriet i Klaregade. Foto: Vibeke Volder

Gamle kræfter genåbner kendt vinbar i Klaregade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af efteråret genåbner S'vineriet Vinapotek i Klaregade. En vigtig detalje mangler dog stadig: alkoholbevillingen.

Da den åbnede i efteråret 2015, var det under navnet S'vineriet Vinapotek. Efter nogle år og et skift i ejerkredsen skiftede den navn til Svinedrengen - Hvin Bar, men lukkede så kort tid efter. Der er dog godt nyt til dem, der holder af et godt glas fermenteret druesaft i hyggelige omgivelser. Den lille vinbar i Klaregade genåbner inden for overskuelig fremtid og kommer igen til at hedde S'vineriet Vinapotek.

Og det er to gamle kendinge, der har påtaget sig opgaven at puste liv i de for tiden mørklagte lokaler. Pernille Bohn Pedersen og Andre Berkholdt Larsen har begge tidligere arbejdet på S'vineriet, og da de hørte, at lokalerne var blevet ledige, var de ikke i tvivl om, at vinapoteket skulle genopstå.

- Jeg var med til at ansætte Pernille i tidernes morgen, da S'vineriet lige var åbnet. Vi var glade for stedet, men der opstod uenighed med de gamle ejere om, i hvilken retning stedet skulle bevæge sig, og vi valgte begge at stoppe. Pernille og jeg var ret enige om, hvad vi ville med stedet, så det var helt naturligt for os at undersøge, om vi kunne overtage stedet, da lokalerne blev ledige, siger Andre Berkholdt Larsen.

Stephan Libourel, indehaver af Restaurant Bacchus, skal levere små retter til servering i S'vineriet, når det åbner igen. Foto. Vibeke Volder.
Stephan Libourel, indehaver af Restaurant Bacchus, skal levere små retter til servering i S'vineriet, når det åbner igen. Foto. Vibeke Volder.

Det gamle, men alligevel nyt

Lokalerne ejes af Frederik Barfoed. Han opkøbte al inventaret i forbindelse med konkursen af den tidligere vinbar og lejer nu det hele ud til de to nye indehavere. Han har sågar investeret i et par vinkøleskabe, som også indgår i lejemålet.

- Jer er naturligvis interesseret i, at lokalerne bliver brugt, og jeg kender Andre fra tidligere. På den her måde kan de komme i gang for få penge, og så ved jeg, at det er nogle folk, som brænder for stedet og ved, hvad de laver, lyder det Frederik Barfoed.

Stedet kommer ifølge Andre Berkholdt Larsen til at minde en del om det "gamle" S'vineriet. Den afslappede stemning vil være den samme. Gæsterne kan drikke et glas i ro og fred, men det er også muligt at få en snak med de to sommelierer om druer, distrikter, jordbundstyper og fremstillingsmetoder, hvis det er det, man har lyst til. Man kan naturligvis også købe en flaske med hjem til almindelig detailpris.

Der kommer dog også nye tiltag. På madfronten har de to indehavere indgået en aftale med Stephan Libourel fra Restaurant Bacchus om at levere forskellige retter.

- Det kan hurtigt blive kedeligt med chacuterie, oliven og lidt surt. Vi satser på mere grønt og et større udvalg af tapasretter, som Stephan har indvilget i at levere, siger Andre Berkholdt Larsen.

Der kommer også nye vine på hylderne. Andre Berkholdt Larsen er nemlig selv begyndt at importere vin, og de vil naturligvis indgå i sortimentet:

- Vi vil selvfølgelig også have nogle af de vine, som vi havde tidligere. Der bliver i det hele taget et godt udvalg af unikke vine, som man ikke kan købe andre steder her i byen, siger han.

Før de kan komme i gang, mangler Pernille Bohn Pedersen og Andre Berkholdt Larsen dog lige en vigtig detalje.

- Vi mangler lige at få alkoholbevillingen på plads. Det skulle ikke være noget problem, men det kan godt tage noget tid inden, den falder på plads, siger Andre Berkholdt Larsen.

Gamle kræfter genåbner kendt vinbar i Klaregade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce