Ros til 12 frivillige: Masser af kroner i bøtten til scleroseramte

Kroner i bøtten. Arkivfoto.

Ros til 12 frivillige: Masser af kroner i bøtten til scleroseramte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Scleroseforeningens indsamling gav 15.575,25 i Middelfart og Strib

Middelfart/Strib: Takket være 12 lokale indsamlere blev der søndag 9. september samlet i alt 15.575,25 kroner ind i Middelfart og Strib. Pengene går til Scleroseforeningen og skal bruges til forskning i sygdommen, hvis udbredelse er fordoblet på 20 år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Scleroseforeningen, som roser de 12 indsamleres iver og gå-på-mod.

- I både Middelfart og Strib tog de seje frivillige kampen op mod blæst og regn og stemte dørklokker i timevis for at samle så mange penge ind som muligt. I gennemsnit samlede de hver over 1.000 kroner ind, forklarer Carina Kongsted Thiesen, som var indsamlingsleder i Middelfart og Strib.

Indsamlingslederen betoner også, at mange af indsamlerne havde berøring med sygdommen. Det var enten deres datter, kone, mor eller sågar dem selv, de således samlede ind for. Flere ville også bare gerne være med til at gøre foreningen synlig og skabe opmærksomhed omkring sygdommen.

Der var desuden en særlig fortælling ude fra indsamlingen, som også viser, at indsamlerne blev godt modtaget i lokalområdet.

Fortællingen kom fra Peter, som sammen med sin datter på 15 måneder og svigerfar, var ude at samle ind for sin kone. Hos en familie, hvor to små drenge lige havde givet deres lommepenge som bidrag til indsamlingen, blev der også givet noget ekstra.

- Lige som Peter og hans datter skulle til at gå, sagde den ene dreng, at de skulle vente, for han havde noget til den lille pige. Han løb ind efter en lille, blå hæklet mus, som han gav til pigen og sagde: "Den skal du have, for jeg fik den til at passe på mig, da jeg var på sygehuset. Nu har jeg ikke brug for den mere. Nu skal den passe på dig og din mor", siger Carina Kongsted Thiesen.

Overskriften på indsamlingen var "Venner og familie mod sclerose", og Scleroseforeningen sendte i alt 3000 frivillige på gaden i Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden. Det samlede indsamlingsresultat for alle byer i de tre regioner lyder i år på 3,8 millioner kroner. Det er rekord.

Ros til 12 frivillige: Masser af kroner i bøtten til scleroseramte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce