Vandkunsten vender tilbage til havnen

Da mindesmærket for krigssejlerne blev sat op på Kongens Skibsbro i sommer, blev vandkunsten taget væk. Men den er ikke smidt ud, forsikrer kommunen. Den er midlertidigt på depot. Foto: Mogens Rasmussen.

Vandkunsten vender tilbage til havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På opfordring fra læserne har Fyens Stiftstidende set nærmere på, hvad der er sket med gave fra entreprenør Mogens Pedersen til kommunen.

Nyborg: Hvad blev der af den store granit-vandkunst, der har stået i mange år på Kongens Skibsbro? Er den smidt ud eller hvad?

Stiftstidende har fået spørgsmålet af flere læsere, som har undret sig over, at vandkunsten røg ud, da det nye mindesmærke for krigssejlerne blev sat op på havnens mest centrale mole i sommer. Vandkunsten bestod af et bassin med flere høje, slanke granitsøjler, hvor der kom vand ud for oven.

Senest har tidligere byrådsmedlem Inge Christensen været på redaktionen for at kritisere kommunen:

- Det kan da ikke passe man bare smider vandkunsten ud. Det var faktisk en gave til kommunen fra entreprenør Mogens Pedersen. Og gaver smider man da ikke bare ud. Jeg synes, det er for dårligt, siger Inge Christensen.

- Tænk på, hvad Mogens Pedersen har gjort for byen. Blandt andet som byrådsmedlem gennem mange år, siger hun.

Men vandkunsten er faktisk ikke smidt ud. Den befinder sig på materialegården i industrikvarteret, og planen er, at den skal tilbage til havnen, når man finder den rette plads. Det oplyser vicekommunaldirektør Søren Møllegaard.

- Vi vil inddrage borgerne, når der skal findes en god plads på havnen til vandkunsten, siger Søren Møllegaard.

Vandkunsten blev givet til kommunen af Mogens Pedersen i forbindelse med en renovering af Kongens Skibsbro for nogle årtier siden. Mogens Pedersen var stifter og i mange år direktør for entreprenørvirksomheden Mogens Pedersen A/S, der i dag er en del af Munck-koncernen.

Vandkunsten vender tilbage til havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce