Havnebad: Folk badede i toiletvand

Normalt - og som på billedet her fra en aften tidligere på sommeren - er badevandet ved Havnebadet af meget høj kvalitet. I fredags måtte Havnebadet dog lukke efter et spildevandsudslip fra Sundrenden. Foto: Palle Søby

Havnebad: Folk badede i toiletvand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnebadet var midlertidigt lukket efter spildevandsudslip - generelt har badevandskvaliteten været meget høj i år

Faaborg: Enkelte badegæster ved Havnebadet i Faaborg fik i weekenden en dukkert i urenset - men dog kraftigt fortyndet - toiletvand, da de overså skiltning om, at Havnebadet var lukket efter et mindre spildevandsudslip.

- Fredagens regnvejr gav overløb ved Færgevejens pumpestation, så spildevand løb ud i Faaborg Fjord via Sundrenden. Derfor valgte via at lukke Havnebadet, sætte et advarselsskilt op og pille Det Blå Flag ned, fortæller Olav Bojesen, miljøchef i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Begrænset udslip

Det var tale om et relativt begrænset overløb, og allerede lørdag blev alarmen afblæst, så skiltet kunne pilles ned og flaget hejses igen. Ifølge avisens oplysninger var der badegæster om aftenen, som på grund af mørket ikke så skiltet, før de var kommet op fra dukkerten igen. De har udsat sig selv for en sundhedsrisiko.

- Der er jo en grund til, at vi vælger at lukke havnebadet. Hvis man sluger vand efter et spildevandsudslip, er der en risiko for, at man kan få en bakterieinfektion, siger Olav Bojesen.

Spildevandet, der slap ud i fjorden, er regnvand, der er blandet med husholdningsvand fra Svendborgvej og Østerbrogade-kvarteret. Det vil sige vand fra toiletter, bad, vaskemaskiner og andet, og det kan altså være bakterieholdigt. Ifølge Bojesen overleverer bakterierne ikke ret længe i saltvand og bliver i øvrigt ret hurtigt blandet op, så koncentrationerne er uskadelige, men lige når udslippet sker, er badning altså en dårlig idé.

- Hvis de har badet om aftenen, har udslippet allerede været meget fortyndet, vurderer miljøchef Bojesen.

Høj badevandskvalitet

Det sker sjældent, at Havnebadet må lukke på grund af udslip.

- Det er første gang i denne badesæson, det er forekommet, og i det hele taget viser de analyser af badevandet, vi løbende foretager, at badevandet ved Havnebadet i denne sæson har været af meget høj kvalitet, oplyser Olav Bojesen.

Store dele af boligområderne omkring Østerbrogade er ved at blive separatkloakeret, så risikoen for spildevandsoverløb minimeres.

Den officielle badesæson på Havnebadet er i øvrigt fra 1. juni til 15. september, og det er altid en god idé at holde øje med, om Det Blå Flag er oppe.

Havnebad: Folk badede i toiletvand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce