Vild med vin: Jonathan er Danmarks bedste unge sommelier

For at blive danmarksmester for unge sommelierer skulle Jonathan Gouveia igennem både en teoretisk og en praktisk prøve, hvor han blandt andet skulle blindsmage vine og parre vine med mad. Foto: Rasmus Broholm

Vild med vin: Jonathan er Danmarks bedste unge sommelier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • 24-årige Jonathan Gouveia er vild med vin, og som sommelier på Restaurant Under Lindetræet får han rig mulighed for at dyrke sin passion.
  • Om en uge rejser han til Mexico for at deltage i en international konkurrence for unge sommelierer.

I juni vandt 24-årige Jonathan Gouveia en konkurrence for danske sommelierer (vintjenere, red.) under 30 år. Ud over en stor pokal, som står på hans arbejdsplads, Restaurant Under Lindetræet i Odense, og titlen som Danmarks bedste unge sommelier, gav førstepladsen også mulighed for at deltage i en international konkurrence, som holdes i Mexico i næste uge, hvor Jonathan skal dyste mod unge sommelierer fra andre lande.

Jonathans lidenskab for vin blev vakt, da han rejste rundt som backpacker i netop Mexico. Her besøgte han en vingård, og producentens passion smittede af på den unge handelskolestudent.

- Det tændte en gnist. Da jeg kom hjem, begyndte jeg at dykke lidt mere ned i det og blev mere og mere fascineret af det. Vin er jo i bund og grund et landbrugsprodukt, men samtidig har den noget magisk over sig. Der er så mange faktorer, der spiller ind. Alt fra klimaet og jorden, til personen, der laver vinen, og måden den bliver fremstillet på. Det giver helt ufatteligt mange forskellige duft- og smagsnuancer, og man oplever hele tiden noget nyt, siger Jonathan Gouveia.

Jonathan Gouveia
24 år, født i Gram, men vokset op i Kolding.

Student fra handelsgymnasiet i Kolding i 2014, hvorefter han tog ud at rejse.

Uddannet sommelier ved Dansk Sommelier Uddannelse i november 2017 og fik job hos Restaurant Under Lindetræet i Odense.

Vandt i juni 2018 DM for sommelierer under 30 år.

Bor i Odense ved Promenadebyen sammen med sin kæreste.

Betalte selv sin uddannelse

Jonathan er ikke uddannet tjener, men arbejdede med faget, efter at han blev student fra handelsgymnasiet i Kolding og skulle spare op til backpacker-rejsen.

Hjemme i Danmark igen flyttede han til København og uddannede sig til sommelier ved Dansk Sommelier Uddannelse, samtidig med at han arbejdede som tjener hos Michelin-restauranten Kokkeriet.

- Vin blev min hverdag og min passion. Det skyldes i høj grad Julie Færch, som er leder af og underviser på Dansk Sommelier Uddannelse, siger Jonathan Gouveia.

Uddannelsen, som kostede Jonathan 40.000 kroner af egen lomme, blev bestået i november 2017 med godt 1800 point ud af 2000 mulige, og umiddelbart efter flyttede han og kæresten til Odense, hvor Jonathan fik job på Restaurant Under Lindetræet.

- Jeg var rundt på forskellige restauranter her i Odense for at forhøre mig. Jeg mødte de her mennesker på Under Lindetræet, som var virkelig passionerede, og som gerne ville langt i faget. Samtidig fik jeg ret frie hænder til at sætte mit eget præg på vinkortet og ikke mindst vinmenuen. Hele processen med at sammensætte smagskomponenter i mad og vin synes jeg er både sjovt og udfordrende, siger Jonathan Gouveia.

Vild med vin: Jonathan er Danmarks bedste unge sommelier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce