Stjernerne tavs om unævnelig kamp

Kasper Schmeichel (tv.) og Simon Kjær er ikke bekymrede for de 19.000 tilskueres reaktion, når de søndag aften løber ind på Ceres Park til kampen mod Wales i Nations League. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018)

Stjernerne tavs om unævnelig kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kasper Schmeichel og Simon Kjær blev forment adgang til at tale om vikar-landsholdets præstation og konflikten

FODBOLD: Landsholdsfodbold i Danmark er en bizar sag. Det ene øjeblik hyldes vikarlandsholdets præstation i Trnava til skyerne og i næste moment er det en nærmest unævnelig kamp.

DBU's pressemedarbejder Pia Schou Nielsen gjorde det klart, at man ikke måtte spørge ind til andet end kampen mod Wales på det officielle pressemøde forud for Nations League-premieren for udsolgt hus med 19.000 tilskuere på Ceres Park i Aarhus.

Landstræner Åge Hareide gjorde da også alt for at bagatellisere det faktum, at waliserne har været sammen hele ugen og haft en fantastisk oplevelse med 4-0-sejren over Irland, mens danskerne kun har trænet fredag på Fredensvang og lørdag på Ceres Park.

- Vi har været sammen i to år med den her gruppe, så det er jeg ikke bekymret for kan blive et problem. Vi kan ikke bruge det som undskyldning, men waliserne bliver da en håndfuld. Wales' nye manager Ryan Giggs har gjort deres landshold til en kopi af det United-hold, som han selv var en del af. De angriber entusiastisk og spiller meget hurtigt mellem kæderne, og kommer fremad med mange spillere. Det er som under Alex Ferguson og Giggs har adopteret det bedre fra United-tiden, sagde den danske landstræner.

FAKTA
DANMARKS VEJ TIL EMDanmarks program efteråret 2018:5.9. 20.45 Slovakiet-Danmark (venskabskamp) 3-0

9.9. 18.00 Danmark-Wales i Aarhus (Nations League)

13.10. 20.45 Irland-Danmark i Dublin (Nations League)

16.10. 20.45 Danmark-Østrig i Herning (venskabskamp)

16.11. 20.45 Wales-Danmark i Cardiff (Nations League)

19.11. 20.45 Danmark-Irland i Aarhus (Nations League).

VEJEN TIL EM i 2020:

2. december trækkes der lod til 10 EM-kvalifikationsgrupper, hvor et og to går direkte til EM-slutrunden. Første kampdage er fra 21.-26. marts.

De sidste fire EM-pladser bliver fordelt ved playoff-turneringer i marts 2020, og her vil de bedst placerede hold fra Uefa Nations League få chancen for at sikre sig en plads ved slutrunden.

Danmark er i gruppe B4 sammen med Wales og Irland.

Vinderne af grupperne i division A, B, C og D - i alt 16 gruppevindere - skal mødes i fire playoff-turneringer med fire hold i hver. Her vil der være semifinaler og finale, hvor vinderen af hver turnering sikrer en plads ved EM.

Hvis eksempelvis Tyskland vinder sin gruppe i Uefa Nations League i 2018 og året efter kvalificerer sig til EM ved at blive nummer et eller to i sin kvalifikationsgruppe, så går Tysklands playoff-plads i stedet til det hold, der sluttede lige efter Tyskland i Uefa Nations League.

Uefa vil overføre de samme principper til kvalifikationen til VM i 2022.

EM i 2020 bliver afholdt i 13 forskellige byer, blandt andet København.
Christian Eriksen havde ikke mistet meget berømmelse, da han og spillerne ankom til lørdagens træning på Ceres Park i Aarhus.  (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018)
Christian Eriksen havde ikke mistet meget berømmelse, da han og spillerne ankom til lørdagens træning på Ceres Park i Aarhus. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018)

Ubrudt serie?

Det nærmeste anfører Simon Kjær kom en bemærkning til ugen, der gik, var følgende statement:

- Vi er bare glade for at se hinanden igen efter VM. Ugen startede ikke som forventet, men sådan er det af og til i livet. Vi har nu samlet det hold, som er ubesejret i 19 kampe efter ordinær tid, fastslog anføreren, selv om det var uklart, om han mener serien kan fortsætte, når DBU's amatørlandshold forleden har tabt 3-0 i Slovakiet.

- Vi skal ikke bevise noget mod Wales. Min motivation er den samme som før en kamp ved VM. Det ændrer ugens forløb ikke på, sagde han.

Kasper Schmeichel og Simon Kjær var dog trods alt enige om, at ugen havde været svær og blev spurgt om, hvilken reaktion de forventede fra publikum søndag aften efter det mærkværdige optrin med fynske, sjællandske og københavnske amatørspillere midt i ugen.

Christian Eriksen smutter forbi landsholdstræner Åge Hareide, der taler med Andreas Christensen på vej ind på Ceres Park til landsholdets anden træning sammen siden VM-slutrunden i Rusland.  (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Christian Eriksen smutter forbi landsholdstræner Åge Hareide, der taler med Andreas Christensen på vej ind på Ceres Park til landsholdets anden træning sammen siden VM-slutrunden i Rusland. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Ubekymrede

Begge spillere blev spurgt, om de er bange for publikums reaktion, når de kommer på banen søndag aften.

- Jeg er ikke bekymret. Vi forbereder os 100 procent på kampen og håber på, at vi kan vise god fodbold, sagde Simon Kjær.

- Det handler for os om at vinde kampen og få alle bag os. Det har været en svær uge, men vi havde en god træning fredag, tilføjede Kasper Schmeichel.

Åge Hareide var heller ikke bekymret og tog inddirekte sine spillere i forsvar.

- Vi har den store fordel, at vi kender hinanden og det var nemt at se til den første træning. Vi havde samme gnist, som da vi havde forladt VM i Rusland. De her drenge elsker fodbold og alle vil spille på landsholdet, mente landstræneren.

Pione Sisto ,Viktor Fischer og Andreas Christensen under varmer op på Ceres Park før Nations League-kampen søndag aften. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Pione Sisto ,Viktor Fischer og Andreas Christensen under varmer op på Ceres Park før Nations League-kampen søndag aften. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

I top tre

Kasper Schmeichel er på det seneste blevet udnævnt til top tre i verden blandt målmændene og det var også på dagsordenen blandt de walisiske reportere.

- Det er en stor ære, og det kom uventet at blive hevet op på det niveau. Jeg vil arbejde for at blive endnu bedre for at leve op til den hæder, for jeg har mere at give af og stadig at lære. Den dag jeg ikke længere går på træningsbanen for at blive bedre, så er det på tide at sætte støvlerne på hylden, svarede Schmeichel, mens Simon Kjær rystede på hovedet, fordi anføreren ikke anså udnævnelsen for at være "uventet".

Således endte pressemødet i fred og fordragelighed og med den ventede lovprisning af Wales og Gareth Bale og de andre walisere, der er rede til også at skyde fra distancen uanset om målmanden hedder Kasper Schmeichel eller Christoffer Haagh.

Stjernerne tavs om unævnelig kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce