Fyns Amts Avis mener: Fodbold som folkekomedie


Fyns Amts Avis mener: Fodbold som folkekomedie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Carsten Olsen caol@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Der er vist aldrig før blev talt og skrevet så meget om en ligegyldig fodboldkamp som i de seneste 14 dage.

Selv store, aktuelle begivenheder som fremsættelsen af regeringens forslag til finanslov, det forestående valg i nabolandet Sverige og det eskalerende vanvid i Washington synes at have fået mindre omtale end Danmarks venskabskamp mod Slovakiet forleden.

Og vel ikke siden de mindeværdige EM-dage i sommeren 1992 har så mange, som ellers ikke interesserer sig en døjt for det vidunderlige spil, haft noget at skulle have sagt om fodbold.

Nationen har selvsagt problemer, der er større end sammenbruddet i forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen om parternes kommercielle interesser i landsholdsfodbold.

Og der er mange begivenheder, som fortjener mere opmærksomhed og tv-sendetid end en venskabskamp mod Slovakiet.

Men hvad fascinationsevne og måbende forbløffelse angår, synes skandalen, hvor Danmark som en respekteret og traditionsrig fodboldnation må stille op til en landskamp med et hold bestående af lavt rangerede amatører, at være noget nær uovertruffen.

En påstand, der underbygges af de 624.500 seere, der ifølge Kanal 5 fulgte onsdagens venskabskamp på tv.

Det er et seertal, som efter alt at dømme vil sikre den i fodboldmæssig sammenhæng ubetydelige venskabskamp en topplacering som et af ugens mest sete tv-programmer.

Om de tårnhøje seertal så skyldes en oprigtig interesse og bekymring for dansk fodbolds fremtid, medlidenhed med staklerne på banen eller blot fornøjelsen ved at se andre blive til grin, er ikke til at vide.

Men sikkert er det, at underholdningsværdien var tårnhøj.

Sådan som den også har været det i det farceagtige forløb, forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen har haft.

Ja, den danske fodboldskandale er vel nærmest af en beskaffenhed, hvor virkeligheden endnu engang overgår fantasien.

Det bør ganske vist ikke komme bag på ret mange, at der er store kommercielle interesser i international fodbold på topniveau.

Spillerne får svimlende beløb for underskrifter på gyldne sponsorkontrakter. De nationale og internationale fodboldforbund har store indtægter på salg tv-rettigheder til kampene.

Og dét med ret for dem, der køber tv-rettighederne til at optimere reklameindtægterne ved i stadigt større omfang at diktere tid og sted for afviklingen af kampene.

Men det er ikke desto mindre lykkedes DBU og Spillerforeningen at gøre en triviel strid om velbetalte fodboldspilleres kommercielle interesser til en folkekomedie.

Og den slags gode grin er der tydeligvis altid et stort publikum til.

Den slags gode grin er der tydeligvis altid et stort publikum til.

Fyns Amts Avis mener: Fodbold som folkekomedie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce