Blev hentet af politiet: To femårige gik hjemmefra og tog selv i svømmehal

To femårige børn tog mandag aften alene i svømmehallen. Heldigvis blev de opdaget og politiet endte med at køre dem hjem igen. Foto: Lasse Hansen

Blev hentet af politiet: To femårige gik hjemmefra og tog selv i svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To femårige børn fik mandag aften en lys ide. De ville i svømmehallen. Så det gjorde de. Alene. Politiet måtte køre de to vandhunde hjem igen.

Svendborg: To femårige børn alene i svømmehallen. Den kombination kan formentlig sende hjertet op i halsen på de fleste forældre.

Ikke desto mindre var det, hvad der skete tirsdag aften, fortæller Peter Larsen, der er daglig leder af teknisk service, rengøring og livreddere i svømmehallen i SG Huset.

- Jeg blev opmærksom på det her, da en politi-patrulje dukkede op ved 18.30-tiden og sagde, at de ledte efter to børn i femårsalderen. De bad os holde øje med, om de skulle dukke op i svømmehallen, og det sagde vi, at det skulle vi nok, fortæller Peter Larsen.

Og det gjorde de så, de to femårige. Dukkede op altså.

Alene på eventyr

Det viste sig nemlig at de to børn var gået hjemmefra, og på et tidspunkt havde de altså besluttet sig for at tage i svømmehallen.

- Og så er de smuttet med ind i omklædningsrummet sammen med en anden børneflok, siger Peter Larsen, der understreger, at børnene ikke kom længere end til omklædningsrummet, og altså ikke har været inde ved bassinerne, for så ville livredderne straks have opdaget dem, fortæller han.

- Omklædningsrummene bliver jo ikke tjekket og overvåget hele tiden, så de har sagtens kunnet komme derind og stå under bruseren. Så har de taget tøj på igen og er gået ud, hvor de er blevet opdaget af en af vores halpersonale, der kunne genkende dem på baggrund af politiets beskrivelse.

Og så blev politiet altså tilkaldt og ved 19-tiden blev de unge eventyrere kørt hjem igen af ordensmagten.

- Jeg kan da godt forstå, hvis forældrene har været drønnervøse. Men heldigvis endte det jo godt, og det var dejligt, at politiet kunne sørge for, at de kom godt hjem.

Han afviser, at sikkerheden i svømmehallen er for dårlig og at hændelsen giver anledning til tiltag og påpeger, at nok kunne børnene komme til omklædningsrummet, men var de fortsat ind til bassinerne, var de blevet opdaget med det samme.

Blev hentet af politiet: To femårige gik hjemmefra og tog selv i svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce