Restaurantboom i Odenses centrum: Flere restauranter giver kamp om gæsterne

Restaurantchef fra Mash i Odense, Per Kristian Granli, er ikke bekymret for det store antal af restauranter, der strømmer frem i byen. Han tror dog, at andre, kan blive hårdere ramt af konkurrencen. Foto: Nils Svalebøg

Restaurantboom i Odenses centrum: Flere restauranter giver kamp om gæsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurantbranchen boomer i Odense, men der bliver ikke flere munde at mætte af den grund, mener restaurantchef hos Mash. Den øgede konkurrence skaber dog ikke bekymring hos hverken Mash eller No. 61.

Om dagen oplever butikkerne i Odense centrum færre og færre kunder. I løbet af de seneste seks år er 73 butikker lukket i Odense centrum, men det har til gengæld åbnet op for en anden branche.

For selvom butikkerne lukker, står deres lokaler kun tomme i kort tid. I stedet for nye detail-forretninger rykker der nye restauranter ind i centrum. Hvert år åbner nye restauranter og caféer dørene op for madglade gæster, og konkurrencen for de eksisterende restauranter bliver større og større.

For ifølge restaurantchef hos Mash på Vestergade, Per Kristian Granli, er der en grænse for, hvor mange restauranter der kan mætte munde i Odense, før restauranter i byen vil begynde at dreje nøglen om.

- Odense er ikke en by, hvor der dagligt kommer mange nye ansigter, som man ser det i København. I hovedstaden er der Kastrup Lufthavn, Hovedbanegården som er et af de største nøglepunkter i Skandinavien, og en havn, hvor der dagligt lægger krydstogtskibe til.

- Det har vi ikke i Odense. Vi har Hans Christian Andersen Airport, hvor det primært er indenrigsfly, og ligeså ser man det på banegården, der ikke er international på samme måde, som i København.

- Vores publikum er dem, der er på Fyn i forvejen. Hvis man tænker på det som at bage en kage, bliver kagen i Odense ikke større af, at der kommer flere restauranter til. Den forbliver samme størrelse. Hver restaurant skal så bare kæmpe om de stykker, der er, siger Per Kristian Granli.

Sagen kort
Onsdag blev rapporten Det kommercielle liv i Odense Kommune offentliggjort.Den viser bl.a. at butikslivet i bymidten har det svært. Antallet af detailhandelsbutikker er reduceret med 73 i perioden fra 2012 til 2017, og omsætningen er faldet med 416 millioner kroner. Imens er omsætningen øget både i Odense SØ og bydelscentrene, hvor især Tarup, Dalum og Skibhus har pil op.

Noget tyder på, at mange af de lokaler i centrum, hvor der tidligere lå butikker, siden i stor stil er indtaget af caféer og restauranter.
Hos No. 61, hvor Martin Pilsmark er indehaver, bekymrer de sig ikke om konkurrencen udefra. Foto: Hasse Frimodt
Hos No. 61, hvor Martin Pilsmark er indehaver, bekymrer de sig ikke om konkurrencen udefra. Foto: Hasse Frimodt

Ikke bekymrede for konkurrencen

Han er dog ikke nervøs for sin egen restaurant, som stadig er forholdsvis ny i bybilledet. Den åbnede tilbage i 2016 og der er ifølge ham stadig mange potentielle gæster, der endnu ikke har været forbi.

- Mash er et veletableret koncept, der har været meget efterspurgt allerede inden vi kom til Odense. Det har gjort os mere sikre på at vores gæster nok skal komme og vi har da heller ikke oplevet nedgang endnu. Der er helt sikkert andre, der har det hårdere end os - og der vil jo også være nogle, der på et tidspunkt ikke kan følge med, siger Per Kristian Granli.

Hos Martin Pilsmark, der er ejer af No. 61 på Kongensgade, kan man godt mærke konkurrencen, men heller ikke her vækker den synderligt meget bekymring. De har haft en nedgang på omkring fem-seks procent i omsætning, men for restauranten, der har været på adressen siden 2010, er dét, at den er veletableret og kendt blandt byens borgere, en bonus, der nok skal sikre den overlevelse i byen, trods flere restauranter.

- Jeg har selvfølgelig planer for de mulige udfald af situationen, der kan komme, men det er ikke noget, jeg kan gå og bekymre mig om. Så længe vi fokuserer på det, vi er gode til - at lave mad i god kvalitet - skal gæsterne nok blive ved med at komme.

- Da vi startede op, var det nærmest i en spøgelsesby, hvor der var tomme butikker og restauranter, og hvis der sker det modsatte, klarer vi os også igennem det, siger Martin Pilsmark.

Restaurantboom i Odenses centrum: Flere restauranter giver kamp om gæsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce