ORDRE: Lars Broe skal producere cateringudstyr til IC3 og IR4-tog
Lars Broe, 34 år og uddannet kleinsmed, er en glad mand.

For fem år siden startede han ene mand på Islandsgade, og for to år siden rykkede han ind i nye bygninger på Herluf Trollesvej.

I dag beskæftiger Lars Broe Rustfri Stål A/S 18 mand og har netop modtaget sin hidtil største ordre.

Det lille fynske stålfirma skal producere 136 styk nyt cateringmateriel til DSB's IC 3 tog og IR 4 tog.

I morgen ruller det første tog ud på skinnerne med det nye fynske udstyr ombord.

Det er Adtranz, der er ordregiveren, og det er DSB's togstewardesser, der får glæde af det fynske cateringudstyr, der består af en rustfri bordplade, vask, skraldespand, skuffer og vognholdere i samme modul.

Det nye inventar er tilpasset efter de trange forhold, som stewardesserne opererer under.

Ordren på 2,4 millioner kroner fylder godt hos Lars Broe Rustfri Stål A/S, der årligt omsætter for cirka ni millioner kroner.

Det fynske firma trådte til, da et andet odenseansk firma, der havde budt på ordren, sprang fra. Siden er der brugt mere end 300 timer på at udvikle konceptet for cateringudstyret sammen med Adtranz.

Cateringudstyret afleveres i sæt på 10 af gangen og afleveringsforretningen strækker sig over otte måneder.

Det fynske stålfirma har i stor udtrækning produceret udstyr til storkøkkener, men også specialbeslag, vogne og kar til køleanlæg mestrer man.

- Mange ordrer får vi, fordi andre kunder anbefaler os eller ser, hvad vi har lavet, siger Lars Broe, der i øvrigt giver en stor del af æren for det lille firmas hurtige vækst til medarbejderne.

- Jeg har nogle meget dygtige svende, der er fleksible og påtager sig et stort ansvar, for det de laver, siger Lars Broe.
  • fyens.dk