Nyt skilt advarer bilister om fotovogne på Svendborgmotorvejen

På Svendborgmotorvejen i sydgående spor nord for tilkørslen til Svendborg Nord er der stillet et skilt, der advarer mod fotovogne, op. Foto: Michael Bager

Nyt skilt advarer bilister om fotovogne på Svendborgmotorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi sætter nu advarselsskilte op der, hvor det oftest holder med fotovognene. Skiltene skal gerne få bilisterne til at køre lovlydigt allerede inden, de får øje på en fotovogn eller får en bødehilsen, håber afdelingsleder i færdselspolitiet.

Svendborg: Lokale og andre, der med jævne mellemrum færdes på den sydligste del af Svendborgmotorvejen, har nok efterhånden regnet det ud.

Stedet, hvor Svendborgmotorvejen ophører, og man skal sænke farten til 80 kilometer i timen, når man kommer nordfra, er en yndet lokalitet for færdselspolitiets fotovogne - også kaldet ATK-vogne.

De otte steder
Sammen med Rigspolitiet har Fyns Politi på baggrund af omfattende analyser og statistikker udpeget otte steder på Fyn, som for tiden er indsatsområder. Det betyder, at det er her, de såkaldte ATK-vogne skal holde og måle det meste af tiden, de er i arbejde.

De otte steder er:

Fynske Motorvej ved Nyborg.

Munkebovej, vest for Munkebo.

Middelfartvej i Odense, fra Rismarksvej til Stegsted.

Sundbrovej, i forlængelse af Svendborgmotorvejen.

Rugårdsvej i Odense.

Assensvej i Middelfart.

Kertemindevej i Nyborg Kommune.

Landevejen, Haarby/Millinge, i Assens Kommune.

De blå skilte, der advarer om fotovogne, kommer på de fire førstnævnte steder.

Men for dem, der ikke har luret den, giver Fyns Politi nu selv bilisterne et vink med en vognstang. I form af et skilt, der advarer det kørende folk om det, når de nærmere sig det sted, hvor der ofte holder en ATK-vogn, og de risikerer at få en dyr hilsen fra politiet, hvis de kører for hurtigt.

Håbet er, ultimativt, at det kan få folk til at køre så lovlydigt, at ATK-vognene ikke får noget at lave, forklarer Sten Sørensen, vicepolitiinspektør og afdelingsleder for færdselspolitiet på Fyn.

- Vi vil gerne være forebyggende. For at være helt ærlig så er en god dag for os en dag, hvor der ikke går nogen i fotovognene. Og sådan har det altid været for os. For os handler det om trafiksikkerhed, siger han.

Timer frem for bøder

Det nye skilt står der, hvor motorvejen ophører og bliver til Sundbrovej med en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen. Og det er ikke tilfældigt, at man ofte møder fotovogne her.

Faktisk er det et af i alt otte steder på Fyn, som Fyns Politi i samarbejde med Rigspolitiet og på baggrund af et omfattende analysearbejde har udvalgt som indsatsområder forstået på den måde, at det er på disse otte steder, ATK-vognene langt overvejende holder og skal holde et vist antal timer årligt.

Og det må bilisterne gerne vide. Derfor bliver der nu sat advarselsskilte op. På Sundbrovej og på yderligere tre af de otte udvalgte indsatsområder.

- Rigspolitiet har spurgt, om det er noget, vi vil være med til, og det var det. Vi tænkte, vi vil prøve at sætte dem op fire steder, for så kan vi måle de steder op mod de andre fire steder for at have noget at have det i, når vi skal se, om det virker eller ikke virker. Hvis det får folk til at lette foden fra speederen, virker det jo. Så kan det være, vi skal have skiltene op alle otte steder. Og mit gæt er, at det virker, siger Sten Sørensen.

Sten Sørensen vil ikke oplyse, hvor hyppigt ATK-vognene holder på Sundbrovej.

- Jeg kan bare sige, at det er de otte steder, vi hovedsagligt skal være. Og at det ikke går ud på, at vi skal nå et vist antal bøde, men et vist antal måletimer, siger vicepolitiinspektøren.

Nyt skilt advarer bilister om fotovogne på Svendborgmotorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce