Fyns Politi: Vi mangler i den grad anmeldelser

- Socialt udsatte bliver selv presset ind i kriminalitet, så det kan være svært at anmelde, men det er vigtigt, at de etablerer en forbindelse til os i politiet, siger politikommissær Per Franch fra Fyns Politi. Arkivfoto: Robert Wengler

Fyns Politi: Vi mangler i den grad anmeldelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Presset fra banderne er konstant, mener politikommissær Per Franch fra Fyns Politi, der savner anmeldelser fra socialt udsatte.

Han kan godt genkende varmestueleder Heinz Wolfs beskrivelse af, at byens socialt udsatte er under et hårdt pres fra bander.

- Det er også vores oplevelse, at der er pres på de socialt udsatte, siger politikommissær Per Franch fra Fyns Politi.

Men han deler ikke oplevelsen af, at de kriminelle grupperinger - for eksempel efter lukningen af Black Armys klubhus på Nyborgvej og de smidte rygmærker - har været i en form for dvale og nu igen eskalerer deres kriminalitet.

- Det er vores indtryk, at det har været meget permanent. At de ikke længere går med rygmærker betyder ikke, at de er stoppet med deres kriminelle aktiviteter, konstaterer han.

I har selv fortalt, at en del bandemedlemmer har været fængslet - har det slet ikke haft nogen betydning?

- Nogle kommer ud, andre kommer ind. Der er et konstant pres, og de udfylder hurtigt hullerne efter hinanden. Når vi for eksempel får lukket ét narkosalgssted, så åbner der et nyt næste dag, forklarer Per Franch.

Passer på alle

Politikommissæren kan ikke kigge i nogen anmeldelsesstatistikker for at nå et præcist billede af bandernes pres og trusler mod socialt udsatte.

- For vi mangler i den grad anmeldelser. Socialt udsatte bliver selv presset ind i kriminalitet, så det kan være svært at anmelde, men det er vigtigt, at de etablerer en forbindelse til os i politiet. Selv om vi holder øje med deres hellesteder, og hvor de ellers færdes, så har vi brug for deres anmeldelser. Der er også mulighed for at tippe os anonymt, opfordrer Per Franch.

Han mener, oplevelsen af et øget pres fra banderne måske også hænger sammen med det varme vejr.

- Socialt udsatte er mere synlige i byen og på hellestederne, når solen skinner. Så på den måde kører det lidt op og ned, siger han.

- Men vi øger vores synlighed og opmærksomhed på stederne. Vi passer på alle, så godt vi kan, understreger Per Franch.

- Også de socialt udsatte.

Fyns Politi: Vi mangler i den grad anmeldelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce