Røde tal i Sandagers brugs

Uddeler Anders Hansen har i 2017 langet flere varer over disken i Dagligbrugsen i Sandager. Men selvom omsætningen steg, blev det til et underskud i brugsen. Arkivfoto: Kim Rune

Røde tal i Sandagers brugs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom omsætningen steg i Dagligbrugsen i Sandager i 2017, kom brugsen, der de senere år har kæmpet for overlevelse, ud med et underskud.

Sandager: Omsætningen steg i Dagligbrugsen i Sandager i 2017.

Men det betyder ikke, at økonomien er i den skønneste orden i brugsforeningen. For avancen på de solgte varer faldt, der blev skiftet uddeler, der blev ryddet godt ud i varelageret, og der lå et par regninger fra 2016, som ventede på at blive betalt.

Derfor blev årets resultat i brugsen på Torupvej 1 i Sandager skrevet i rødt i form af et minus på 170.000 kroner.

Brugsforeningens formand Jacob Jacobsen forklarer, at de 130.000 af underskuddet relaterer til 2016.

Årets omsætning løb op i 9.350.000 kroner. Det var en stigning på et par procent i forhold til 2016. Den stigning vækker naturligvis glæde hos uddeler Anders Hansen, der blev ansat i februar 2017.

- Jeg er godt tilfreds, for fra august til december har vi indhentet fem procent ekstra omsætning hver måned, for sommeren har ikke været god ved os, og januar, februar og marts var en opstart for mig.

- Vi plejer at tjene mest om sommeren. Vi plejer næsten at fordoble omsætningen på de to-tre måneder. Vi havde samme omsætning som i 2016 i sommerferien, men hvis vi havde haft mere sol, havde det været meget bedre. For så vil folk hellere grille i stedet for at køre ud og spise, siger Anders Hansen.

Brugsen i Sandager
Dagligbrugsen i Sandager ligger på Torupvej 1.

Brugsen har i de senere år kæmpet for at få økonomien til at hænge sammen, og i 2013 var den meget tæt på konkursbegæring, men blev reddet på målstregen.

I 2015 stillede Coop, der ejer Dagligbrugsen-kæden, en sikkerhedsgaranti på 300.000 kroner.

Via en indsamling, frivillig hjælp i butikken og øget salg lykkedes det at samle pengene ind, så de kunne blive betalt tilbage, inden fristen udløb.

Anders Hansen blev hentet til som ny uddeler fra 1. februar 2017.

Godt kød

Anders Hansen mener, at den øgede omsætning skyldes flere ting. Blandt andet den lokale markedsføring via sms og på Facebook, den gode stemning i butikken og de nye varer, han har sat på hylderne.

- Theillgård-kødet, som jeg fik ind, er et godt supplement til, hvis man ingen slagter har. Så er der lidt ekstra gang i den på den måde, og vi har vækstet vores kødomsætning på knap 50 procent bare i 17. I år indtil videre ligger vi på 50-70 procent. Det har givet meget. Folk vil gerne have kvalitetskød og er villige til at betale for det. Det er det vigtige.

- Det gælder også for vin. Folk vil efterhånden gerne give 50 kroner for en vin, som er god, fremfor en vin til 35 kroner. Det er dejligt, at der bliver succes med det, man sætter i gang, siger han.

Godt vejr

Både Anders Hansen og Jacob Jacobsen erkender, at det fortsat kræver fokus at holde økonomien på rette spor.

- Vi er udfordret på likviditeten. Vi var lige kommet op på en positiv egenkapital sidste år, men den er så negativ igen. Vi har slåsset siden 2013 med at få det op at køre, og vi står stærkere nu. Vi står med det rigtige setup, og brugsen ser godt ud. Anders har gjort et stort stykke arbejde.

- Vi ønsker os nu en sommer med masser af turister og godt vejr, siger Jacob Jacobsen, der også følger nøje med i, om Coop, som ejer Dagligbrugsen-kæden, fortsat vil lukke butikker, som det netop er sket med en række Fakta-butikker.

I Sandager gælder det om at polstre kontoen. Derfor vil der ikke være mange penge til Anders Hansens næste projekt; at rykke om på tingene i butikken.

- Det bliver en lille rokade i butikken, hvor vi får lidt færre hylder, så vi får mere luft i butikken. Den bliver indrettet anderledes, siger Anders Hansen, der håber at nå det inden sommerferien.

Røde tal i Sandagers brugs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce