Torsdag aften havde Fyens Stiftstidende Nordfyn inviteret til Café Stiften i Skamby Multihus for at sætte den nordfynske kultur på dagsordenen. Fangede tre af deltagerne for at høre deres mening om, hvordan man kan skabe mere og bedre kultur på Nordfyn.

1

Peter Simonsen, Søndersø

billede
Peter Simonsen, Søndersø.

- Alle byer laver deres egne arrangementer. Jeg kunne tænke mig, at man samlede byerne og brugte lidt flere ressourcer på det. Alle kriges om at få fat i noget. Bogense bliver måske lidt forfordelt. Men vi har jo også Morud, Særslev og Skamby, som vi er i nu. Der er flere af de lidt større byer, hvor man kunne gøre mere for at samle dem. Det kan være sådan et arrangement som i aften. Man skal samle kræfterne rundt omkring i kommunen og komme med fælles ideer. Jeg synes ikke, at kommunen skal være så smålig. Vi er da alle med til at betale for det, og så kan man godt tillade sig at kræve lidt.

2

Bianca Giese, Skamby

billede
Bianca Giese, Skamby.

- Hver andet eller tredje år holder man kulturmøder, hvor vi kulturaktører bliver enige om noget. Vi har så mange ting her på Nordfyn, som vi godt kunne dele. Man har snakket om en fælles hjemmeside og en fælles kalender, men vi skal selv finde timerne til at administrere det. Jeg drømmer om, at kommunen vil hjælpe med personaletimer. Der sker så meget, men ingen ved hvad, og hvem der er med. Man træder tit over hinanden uden at være bevidst om det.

3

Inis Pedersen, Skamby

billede
Inis Pedersen, Skamby.

- Jeg savner, at vi kommer væk fra de tre gamle kommuner. At vi er et fælles projekt. Men jeg savner også, at der ved de enkelte arrangementer bliver gjort mere opmærksom på det i pressen, så man ikke først læser om arrangementerne bagefter. Pressen har også et ansvar for at orientere om de ting som der foregår, og som man kan deltage i.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.