Nalle: Der er stadig masser af musik, der skal spilles

Han sætter tempoet ned, når han bliver gammel, bedyrer Nalle alias Roland Lyhr Sørensen, der fylder 75 år 10. april. Foto: Klaus Knakkergaard

Nalle: Der er stadig masser af musik, der skal spilles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nogle tror, han er død. Nogle ved ikke, at han stadig spiller. Men Nalle ved, at livet stadig er der for at blive levet, og musikken er der for at blive spillet. 10. april fylder Roland Lyhr Sørensen 75 år - fødselsdagen holder han selvfølgelig på en scene.

Der findes mennesker, der har levet livet fuldt ud, så de ikke længere frygter at miste det. Som om de har set døden så dybt i øjnene, accepteret at den kommer på et tidspunkt, og derfor fortsætter med at leve livet indtil det tidspunkt kommer. Roland Lyhr Sørensen alias Nalle er sådan et menneske.

Forstå det rigtigt: der er en enorm forskel på ikke at frygte døden, og ikke at elske livet. Og Nalle elsker livet. Det er indlysende for enhver, der har set ham på en scene i de senere år.

- Var det ikke for musikken, så tror jeg ikke, jeg stadig var her, som han siger.

Han siger det med et smil, og med lige så lidt frygt, som han siger det i alvor. Han siger det og smiler til hustru Jette, med hvem han i år fejrer kobberbryllup - samme år som han selv fylder 75. Et stort år. Og for 25 år siden helt utænkeligt, at han nogensinde skulle opleve sig selv anno 2018. Jette besvarer i øvrigt som regel hans bemærkninger om liv og død med et kærligt men ængsteligt rysten på hoved. Vær sikker på, at hun har en lige så stor andel i Nalles velbefindende, som musikken.

Historien om den personlige nedtur, er fortalt så mange gange før, blandt andet af denne signatur i 2010-biografien "Nalle - et liv ad omveje", der skildrer et på mange måder forunderligt og fascinerende liv. Dette er ikke en salgstale for bogen, den er nemlig udsolgt fra forlaget, men blot en henvisning til, hvor du kan nærlæse den historie, for dette skriv skal handle om opturen.

Nalle
Født 10. april 1943 i Odense.Begyndte i 60'erne at spille med flere forskellige bands i Odense. Slog igennem i 1966 med sit band "The Big Sound".

Indspillede i 70'erne "Go'e gamle fru Olsen", der blev et stort hit.

Levede i 80'erne og 90'erne på gaden som følge af en personlig nedtur.

Dukkede op igen omkring årtusindeskiftet, hvor han i forskellige sammenhænge optrådte mere og mere.

Vandt i 2007 en DMA for albummet "Going down slow 2" med Theessink, Nalle og Møller.

Har udgivet flere plader med de to amerikanske blues-koryfæer Omar Kent Dykes og ny afdøde Magic Slim.

Spillede blandt andet til Magic Slims mindekoncert i Chicago, hvor store del af verdens blues-top var samlet.

Spiller i dag langt størstedelen af sine koncerter med trioen "Nalle and his crazy Ivans", der udover Nalle tæller Ivan Sand og Henning Kaae.

Gift med Jette og bosat i Odense.

Den begyndte omkring årtusindeskiftet og tog for alvor fart i midten af nullerne, hvor roots- og bluesplader genetablerede Nalles position som en af musikkens mest trofaste og mest arbejdsomme mennesker. Der gik eksempelvis ikke mange dage efter en hofteoperation for et par år siden, før Nalle støttet af krykker igen stod på scenen. At aflyse en koncert er ikke rigtigt en mulighed.

Med makkerne Knud Møller og Hans Thesssink blev han ikke kun anerkendt af publikum men også branchen, da han fik overrakt en DMA for årets bedste bluesalbum i 2007. Tre år senere var han og gruppen Nalle and his Crazy Ivans igen nomineret til den prestigefyldte pris for arbejdet på pladen "Back to the roots". Det er med den gruppe, Nalle i dag spiller 95 procent af sine koncerter. For åh jo, der er stadig masser af Shake, Rattle and Roll tilbage i Nalle.

Han griner.

- Det er skægt. Der er stadig nogen, der kommer op til mig på gaden og spørger, om jeg stadig spiller. Og ja, det gør jeg da, siger han og ryster på hovedet.

Ikke fordi spørgsmålet er dumt. Følger man ikke Nalles karriere, er det svært at holde sig opdateret, for roots-musikken er ikke ligefrem det, radiostationerne sætter først i rotation. Men jo, Nalle spiller stadig. Omkring 90 koncerter bliver det til år. Og adspurgt om trangen til at sætte tempoet lidt ned?

- Det kan jeg gøre, når jeg bliver gammel.

Nalle fylder 75 år 10. april. Dagen fejres - naturligt nok - med at spille koncert i Muldbjerg Mølle ved Ringkøbing.

Det er efterhånden blevet en tradition for Nalle and his crazy Ivans at spille der i begyndelsen af april, og det kan sådan en 75 års fødselsdag ikke ændre på. Aflysning er ikke en mulighed.

Nalle elsker livet og frygter ikke døden - han tillader sig endda at stille den krav.

- Kunne jeg dratte endeligt om på scenen, ville det da ikke gøre mig noget, siger han.

Thi sådan banker hjertet i en spillemand - og det banker sikkert længe endnu. Der er masser af musik, der skal spilles.

Nalle: Der er stadig masser af musik, der skal spilles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce