Mange rejser med børn, men få tager alene af sted på en ekspeditionslignende tur i vildmarken i kano i 45 dage med en treårig.

Hvis sådan en tur skal foregå under betryggende forhold, så moderen til den treårige ikke ligger søvnløs derhjemme halvanden måned i træk, kræver det nærmest, at faderen har været i både Jægerkorpset og i Grønland med Slædepatruljen Sirius.

Og det er lige præcis, hvad Erik B. Jørgensen har. I den netop udkomne bog "Rejser med Karen og Dino i vildmarken" fortæller han i ligefrem stil om en 45 dage lang tur til med datteren Karen i den svenske vildmark. På det tidspunkt var hun seks år, men forfatteren trækker også paralleler til parrets lige så lange tur tre år tidligere. Og Dino - det er Karens, en karelsk bjørnehund, som blandt andet havde til opgave at passe på hende, når faderen i forbindelse med overbæringer (transport til lands af kano og oppakning i forbindelse med for eksempel vandfald) var nødt til at gå mange ture frem og tilbage med datteren ude af syne i op til 20 minutter.

I bogen fortæller Erik B. Jørgensen om de praktiske forberedelser, oplevelser under turen, vigtigheden af at Karen hele tiden er med i planlægningen og de særlige bånd, turene i vildmarken har skabt mellem far og datter. Men det vigtigste budskab er, at alle kan gøre det og komme tættere på sit barn. Ikke nødvendigvis på det niveau, som beskrives i bogen, men ét, der passer til den voksne og barnet. Man kan såmænd begynde med at ligge i telt i haven og bygge ovenpå derfra.

Erik B. Jørgensen, "Rejser med Karen og Dino i vildmarken", Gyldendal, 224 sider, vejledende udsalgspris: 299,95 kroner.

  • Thorup_Søren_(2015)_003

    Af:

    Jeg er rejseredaktør og dermed ansvarlig for Rejser, som produceres på Fyens Stiftstidende, men udkommer med koncernens - Jysk Fynske Mediers - 13 dagblade. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 1984. De første mange år som feature- og reportagemedarbejder, men efterhånden som rejsestoffet er blevet opprioriteret, har det fyldt mere og mere af min arbejdstid, og nu beskæftiger jeg mig ikke med andet. Dog er jeg også ansvarlig for det årlige golfmagasin, som koncernen udgiver. Har sammen med journalist Poul Husted skrevet reportagebogen "Næste år i Jerusalem" (1984).