Lockout og strejke: Topboss i Middelfart forbereder nødberedskab

Bliver det til endelig lockout af de offentlige ansatte i starten af april, vil det ramme langt flere, end da det blot var lærerne tilbage i 2013. Foto:Bax Lindhardt/Scanpix 2018

Lockout og strejke: Topboss i Middelfart forbereder nødberedskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune er ved at udarbejde en plan for, hvordan man sikrer de mest livsvigtige arbejdsopgaver under strejke og lockout. Men konflikten vil gøre ondt, siger kommunaldirektør Steen Vinderslev.

Nordvestfyn: Den aktuelle situation med sammenbrud i overenskomstforhandlingerne og varsel om lockout fra den ene side af forhandlingsbordet samt strejke fra den anden side giver lige nu travlhed i Middelfart Kommune. Her arbejdes der således med at afdække konsekvenserne for alt fra affaldshåndtering til børnepasning og ældrepleje, fremgår det af en pressemeddelelse fra kommunen. - Der er ingen tvivl om, at borgerne kommer til at mærke det på deres hverdag, hvis det ender med strejke og lockout. Det bliver en svær situation for alle - og jeg tror ikke, der er nogen, der synes, det er ønskværdigt. Men vilkåret ved strejke og lockout er, at der er arbejde, der ikke bliver gjort. Det skal vi igennem på en ordentlig måde - med respekt for processen og alle involverede, udtaler kommunaldirektør Steen Vinderslev i pressemeddelelsen.

Mens de varslede strejker kan træde i kraft fra 4. april, så modtog kommunerne mandag varslerne om lockout fra KL. Det betyder, at de kan træde i kraft fra 10. april.

Udarbejder nødberedskab

- Det, vi lige nu arbejder med - sammen med tillidsrepræsentanterne - er at afklare behovet for nødberedskab. Et nødberedskab er det, vi må sætte i værk, hvis konflikten rammer arbejde, som er livsvigtigt, uopsætteligt og påkrævet for at undgå helbredstruende følger. I sidste uge havde vi fokus på at afklare behovet efter strejkevarslerne. Her havde vi frist på tilbagemelding til KL fredag. Nu går vi i gang med den samme øvelse som følge af varslerne om lockout. Herefter laver KL og de faglige organisationer såkaldte rammeaftaler om nødberedskab - og inden for de rammer laver vi efterfølgende lokale aftaler sammen med tillidsrepræsentanterne. Lige nu står vi altså med en masse ubekendte. Men i praksis er vi nødt til at forberede os. Og det gør vi, fortæller Steen Vinderslev.

I takt med at der kommer overblik over de mulige konsekvenser, så vil Middelfart Kommune løbende opdatere med information på kommunens hjemmeside. Det samles på www.middelfart.dk/konfliktok18. /EXP

Lockout og strejke: Topboss i Middelfart forbereder nødberedskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce