De 20 lejligheder, der tirsdag blev taget første spadestik til på taxagrunden, ventes klar til indflytning om et år.

Middelfart: Efter et tilløb på to år med blandt andet udarbejdelse og endelig godkendelse af lokalplan blev første spadestik tirsdag eftermiddag taget til Boligforeningen Lillebælts nye boligbyggeri på taxagrunden i Middelfarts midtby.

Den nye bebyggelse i Jernbanegade kommer til at bestå af tre huse på henholdsvis tre, fire og fem etager med elevator. 17 af dem bliver rummelige boliger på hver 100 kvadratmeter med to værelser, bad og et stort køkken- og stuealrum samt altan til flere af dem. To af boligerne bliver på 80 på kvadratmeter med et værelse, bad og et stort køkken- og stuealrum. Huslejen lander på cirka 6.000 for de billigste og 7.400 kroner om måneden for de store, eksklusivt forbrug. Desuden bliver der en lejlighed på 55 kvadratmeter til Taxa Fyn, som boligforeningen har købt grunden af.

De 20 boliger forventes klar til indflytning om cirka et år.

Satser på seniorer

- Det er ikke hver dag, vi starter et byggeri op med så god en beliggenhed, så det betyder rigtig meget for os, at vi også kan være med til at byde ind på boligmarkedet i Middelfart by og ikke kun i kommunens mindre byer, siger boligforeningsformand Alex Gren, der som den første tog ordet ved tirsdagens officielle igangsættelse af byggeriet.

Boligforeningen forventer, at boligernes centrale beliggenhed, elevator og rummelige indretning især vil appellere til de seniorer, som gerne vil ind til bymidten og nyde deres otium uden at skulle tænke på hus- og haveopgaver. Men alle kan søge om boligerne, der lejes ud via boligforeningens almindelige venteliste.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.