Drikkevand: Skrillinge-Russelbæk Vandværk lykkelig for renovering

Formanden for Skrillinge-Russelbæk Vandværk Per Posselt står ved den nye rentvandstank, hvor man også kan få et lille indblik i, hvordan værket så ud inden renoveringen. Foto: Lisbeth Helbo Hansen

Drikkevand: Skrillinge-Russelbæk Vandværk lykkelig for renovering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfarts mindste vandværk er med million-renovering rustet til fremtiden.

Middelfart: - Vandværket er blevet renoveret for lige godt to millioner, så det er ikke så lidt endda, siger Skrillinge-Russelbæk Vandværks formand Per Posselt, mens han giver den spritnye rentvandstank et anerkendende klap, for han er godt tilfreds med renoveringen af det vandværk, han har været formand for på 24. år.

I weekenden inviterede det lille vandværk på Assensvej 125 til åbent hus, så værkets godt 400 forbrugere kunne se nærmere på det værk, der for nylig er blevet istandsat, så det også for fremtiden kan levere rent drikkevand.

- Årsagen til renoveringen var, at vi for et års tid siden fandt et forhøjet indhold af e-colibakterier, og der fandt vi ud af, at det skyldes utætheder i vandbassinet i kælderen. Det fik os til at undersøge, hvad der så skulle ske. Først undersøgte vi, om vi kunne blive overtaget af Trefor, som leverer vand til resten af Middelfart, men det ville koste vores forbrugere 20.000 pr. husstand at blive koblet til Trefor, så vi besluttede at lave en langsigtet renoveringsplan og så spørge kommunen om hjælp, og det fik vi heldigvis, forklarer formanden.

Klar til fremtiden

2030-planen, som renoveringsplanen hedder, betyder en merudgift på 1200 kroner om året pr. husstand, hvilket vandværkets bestyrelse er glad for.

- Det er en god løsning for alle. Vi er også glade for at værket nu er klar til fremtiden. Vi er nemlig det eneste vandværk tilbage i Middelfart. Der er kun Trefor, og det kan blive et problem, hvis det af en eller anden årsag bliver sat ud af drift, fortæller Per Posselt.

Vandværket leverer vand til området nord for Assensvej mellem Brovejen og Vandværksvej, og der vil forbrugerne i de kommende år opleve, at de gamle rør også skal renoveres.

- Mange af de gamle forsyningsrør løber gennem folks haver, og det vil vi lave om i forbindelse med renoveringen, så eventuelle ledningsbrud ikke oversvømmer haverne. Det skete faktisk i torsdags, hvor vi havde et større brud (ved Hollændervej, red.). Det vil vi gerne undgå, forklarer han.

Drikkevand: Skrillinge-Russelbæk Vandværk lykkelig for renovering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce