Når jeg bliver gammel: 75-års fødselsdage er et hit

Over 200 ældre 75-årige deltog, da Middelfart Kommune inviterede til fælles fødselsdage i Ejby og i Middelfart. Privatfoto.

Når jeg bliver gammel: 75-års fødselsdage er et hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedskonsulenter og projektmedarbejdere i projekt "Når jeg bliver gammel" inviterede forleden til 75 års fødselsdag.

Middelfart: Indtil nu har Middelfart Kommune tilbudt individuelle besøg i borgernes eget hjem, når de fylder 75 år. Men det er også muligt, at der som alternativ til det individuelle besøg kan tilbydes et kollektivt arrangement, hvor man blandt andet kan tale om forskellige emner i forhold til forebyggelse i den tredje alder.

Det første arrangement blev afholdt i Ejby-hallen 6. marts. 25 borgere, der fylder 75 år i år, var tilmeldt. 14 ud af de 25 havde en ledsager med, så der i alt deltog 39 borgere.

Efter en times oplæg om forebyggende hjemmebesøg og mental sundhed kunne deltagerne hygge sig med kaffe, te og lagkage, inden formiddagens oplæg fortsatte med information om faldforebyggelse, fysisk aktivitet og frivillighed.

Årets 75-års fødselarer så også et par underholdende filmklip om forebyggelse og fik relevante pjecer. Der var plads til spørgsmål og gode eksempler fra deltagerne.

Over 200 i byrådssalen

De to seneste arrangementer fandt sted 7. og 8. marts i byrådssalen på rådhuset. Her var der også stor tilslutning, hvor der 7. marts var tilmeldt 64 borgere, der fylder 75 år i år. 37 af dem havde en ledsager med, og det gav i alt 101 ældre ved bordene.

8. marts var der ligeledes 64 borgere tilmeldt. De 38 af dem havde en ledsager med, hvilket resulterede i 102 deltagere i alt.

- Vi er helt overvældet over den store tilslutning, der har været til vores tre arrangementer, men det er jo positivt. Mange har taget rigtig godt i mod invitationen samt det planlagte program for dagen, fremhæver projektkoordinator Jane Thomsen Løvetofte.

Der skal nu evalueres på de tre arrangementer, inden kommunen afgør om de fælles fødselsdage skal fortsætte. /EXP

Når jeg bliver gammel: 75-års fødselsdage er et hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce