Blot et tip: Mundvandsdrivende pinot til ugens nyretap


Blot et tip: Mundvandsdrivende pinot til ugens nyretap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mundvandsdrivende pinot, toreador-vin og en sjælden drue fra Sydafrika. Ugens trio leverer til prisen.

1
Foto: Michael Bager

Matua 2015 Pinot Noir, Marlborough, New Zealand, 13 procent, 110 kroner i Meny:

Åben, lækker duft med masser af røde bær, kirsebær, jordbær, foruden et let præg af røg. Letløbende i munden med frisk, mundvandsdrivende syre. Her er ikke så stor koncentration, men en pæn let pinot noir i europæisk stil - og det elegante touch vil tiltale mange. Matua er en pinot, man bliver glad ved. Vinen fungerer som ledsager til nyretap i en salat, men bliver for klein til udskæringen i sin rene form med eksempelvis råstegte kartofler på sidelinjen. Fire stjerner.

2
Foto: Michael Bager

Príncipe de Viana Edicion Limitada 2013, Navarra, Spanien, 14 procent, 69 kroner i Fakta:

Saftig, kødfuld næse med rød frugt og fad i ligelig forening. Mundfornemmelsen er fedladen med samme kombination med pæn fudge-sødme i finalen. Toreador-vin med attitude uden at være tung, og på den led fungerer den fint til ugens råvare i form af nyretap eller et andet stykke rødt kød. Eftersmagen er lang med lakridspibe og sødme, og det er en kompliceret crowdpleaser, hvor pengene passer. Tre stjerner.

3
Foto: Michael Bager

Middelvlei Free-run Pinotage 2016, Stellenbosch, 14 procent, 99,95 kroner i Meny:

Mørk vin med behersket næse, kontant i munden med robust, mørk frugt, karamelsødme og mærkbare tanniner, som bider behageligt til. Kødvin til et stykke protein, men saftig og frisk i samme åndedrag. God introduktion til den sydafrikanske nationaldrue pinotage - en krydsning af pinot noir og cinsault - som er relativt sjælden i Danmark. Fire stjerner.

Blot et tip: Mundvandsdrivende pinot til ugens nyretap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce