Slagter Matthiasen, der for nylig vandt seks medaljer ved tysk fagmesse, er nu i finalen om Danmarks bedste leverpostej og spegepølse.

Nørre Aaby: Blot tre måneder efter, at slagtermester Ulrik Matthiasen fra Nørre Aaby vandt fire guld- og to sølvmedaljer ved en stor fagmesse i Stuttgart, sigter den lokale medaljeslagter mod mere ædelt metal. Han er nemlig klar til finalen om Danmarks Bedste Leverpostej og Danmarks Bedste Spegepølse ved Foodexpo-messen 2018 i Herning. På messen kåres Danmarks bedste leverpostej, grillpølse, spegepølse, snackpølse og flæskesvær.

Der er fem finalister indenfor hver produktgruppe med undtagelse af spegepølser, hvor seks slagtere dyster om medaljer. På selve finaledagen den 18. marts vil samtlige gæster på messen få udleveret en stemmeseddel, og det er deres kryds - efter at have fået en smagsprøve - der afgør Ulrik Matthiasen og konkurrenternes skæbne.

Slagtere fra hele landet

Slagtere fra hele landet har deltaget i fagkonkurrencen, finalisterne er fundet ved en faglig bedømmelse søndag den 28. januar i Odense, hvor et dommerpanel bestående af seks dommere bedømte de i alt 325 leverpostejer, pølser og flæskesvær.

- Jeg sætter en stor ære i at holde et højt fagligt niveau i min butik og løbende udvikle nye produkter. Og jeg er da rigtig stolt over at være udtaget til finalen i to kategorier, siger Ulrik Matthiasen, der deltager i Herning med sin nye, fedtfattige leverpostej og en fennikelsalami.

Ulrik Matthiasen overtog slagterforretningen i Nørre Aaby sammen med Anika Bauer for fire år siden.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.