Radikale vil sende byråd på græs

Søren Hillers: Der kan være et særligt tema på dagsordenen, som gør det oplagt at holde mødet i netop det lokalområde. Arkivfoto: Palle Søby

Radikale vil sende byråd på græs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor kun holde kommunalbestyrelsesmøder i Ringe eller Faaborg, spørger Søren Hillers (R), der varsler forslag om at flytte de månedlige møder ud til de lokalsamfund, der måtte ønske det.

Faaborg-Midtfyn: Kommunalbestyrelsesmøder skal ikke være forbeholdt Ringe eller Faaborg. Tværtimod skal politikerne være klar til at rykke i marken, hvis der kommer en invitation fra Korinth, Ferritslev eller Krarup til at holde møde der.

Det mener Det Radikale Venstre, som rejste forslaget i valgkampen. Foranlediget af den seneste debat om byrådssalen i Ringe, har partiet bedt om at få forslaget sat på dagsordenen til kommunalbestyrelsesmødet 19. februar.

- Vores forslag har sådan set ikke noget at gøre med diskussionen om byrådssalen i Ringe eller kommunale kvadratmeter som sådan. Vi mener, at når vi har en hel kommune med så mange byer og landsbyer, så kan vi som politikere godt vise, at vi gerne vil dialogen med lokalsamfundene ved at holde vores møde ude omkring. Det skal selvfølgelig være sådan, at der er en skole eller et forsamlingshus med plads nok, men hvis de praktiske forhold er til det, så synes jeg, at kommunalbestyrelsen skal tage mod alle invitationer om at komme ud, når det kan lade sig gøre, siger kommunalbestyrelsesmedlem Søren Hillers (R).

Når det radikale forslag kommer op i kommunalbestyrelsen, vil det formentlig puste nyt liv i debatten om rådhussalen i Ringe. Nedlæggelse af byrådssalen indgik i direktionens plan om at flytte 100 arbejdspladser fra Ryslinge til Ringe, men da Økonomiudvalget valgte at pege på en anden model, gled det forslag ud.

- For mit vedkommende er vi færdige med den diskussion, fastslår Åge Priisholm (DF), der straks forslaget blev kendt, erklærede sig som modstander af at nedlægge byrådssalen i Ringe. I stedet opfordrede han til respekt for det grundlag Faaborg-Midtfyn Kommune blev samlet på.

Borgmester Hans Stavnsager (S) mener, at kommunalbestyrelsen allerede er i fuld gang med en politisk diskussion om, hvad et rådhus skal rumme, og selv om der ikke tages beslutninger om det på næste møde, så forventer han, at rådhuset i Ringe indgår i kommende overvejelser om de kommunale kvadratmeter.

Radikale vil sende byråd på græs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce