Træner og kvindebedårer fylder 70

- Jeg håber, at folk vil tænke på fodbold og alle de positive ting, jeg har gjort, når de hører mit navn. Men desværre tænker nogle folk bare på kvinder, har Sven-Göran Eriksson udtalt. Scanpix/Nicolas Asfouri/arkiv

Træner og kvindebedårer fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag den 5. februar fylder Sven-Göran Eriksson 70 år.

Historier om affærer og konflikter har fyldt en del i svenske Erikssons imponerende karriere som fodboldtræner.

18 trofæer med klubber i Sverige, Portugal og Italien og en sportslig solid periode som engelsk landstræner er nogle af Erikssons største bedrifter.

Men resultaterne har ikke været nok til at lukke ned for sladderhistorierne om træneren med kælenavnet Svennis.

Efter en mindre succesfuld karriere som spiller blev Eriksson hurtigt en succes som træner.

Med blot få års trænererfaring førte han i 1982 Göteborg IF til en Uefa Cup-sejr, hvilket var første gang for en svensk fodboldklub.

Taktisk disciplin og en stor arbejdsindsats kendetegnede Göteborg-holdet, der slog langt større klubber.

De næste små 20 år trænede Svennis hold som Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria og Lazio og vandt både ligaen og pokalturneringen i Portugal og Italien.

I 2001 blev den svenske træner ansat som den første udlænding nogensinde til at stå i spidsen for det engelske landshold.

På det tidspunkt var Eriksson den bedst betalte landstræner i verden, men trods solide præstationer prægede sladderhistorier hans tid i London.

Den mest ødelæggende var velnok en konflikt mellem Eriksson og direktøren for det engelske fodboldforbund, der begge havde en affære med den samme ansatte ved fodboldforbundet.

Sagen førte til direktørens fyring, og Erikssons dage som engelsk landstræner sluttede i 2006, da han til englændernes skuffelse for tredje slutrunde i træk nåede kvartfinalen - et resultat, som efterfølgende er kommet til at stå i et anderledes positivt lys.

- Jeg håber, at folk vil tænke på fodbold, og alle de positive ting, jeg har gjort, når de hører mit navn. Men desværre tænker nogle folk bare på kvinder, har Eriksson efterfølgende udtalt.

Det håb forhindrede dog ikke Eriksson i at beskrive en stribe af forholdene i en selvbiografi, der fik en ret blandet modtagelse.

Efter sin tid som engelsk landstræner har Svennis været vidt omkring som træner for blandt andet engelske Manchester City, Mexico, Elfenbenskysten og senest Shenzhen FC i Kina, hvor han blev fyret i midten af 2017. (Ritzau)

Træner og kvindebedårer fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce