Rosernes Rosa gav blomster til prinsesse Benedicte

Prinsesse Benedicte har allerede læst Rosa Eseklund bog, få hun fik i stedet et par Infinity-roser med hjem til Berleburg.

Rosernes Rosa gav blomster til prinsesse Benedicte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyreborg: Den kendte roseforædler Rosa Eskelund, Dyreborg, fik en ekstra royal oplevelse ud af at deltage i IPM Messen i Tyskland. På messen fik Rosa Eskelund besøg af hendes kongelige højhed Prinsesse Benedikte, som var tydeligt begejstret. Prinsessen fik et par "Infinity-roser" med hjem til Berleburg . Bogen 'Rosa Forædleren' om Rosas rose forædling havde hun allerede læst.

Rosa Eskelund er i forvejen kendt i kongehuset. Netop "Infinity-rosen" som Rosa Eskelund skabte i 2012 har også begejstret kronsprinsesse Mary, som har navngivet den sart rosa Prinsess of Infinity.

Netop hjemvend fra den internationale blomstermesse, siger Rosa Eskelund:

- Det handler om at have det rette produkt på det rigtige tidspunkt og møde de rigtige mennesker, om det så er fra Japan, Holland, Kina eller Skandinavien, så vi deltager ofte på internationale fag messer hvor mange kommer for at se efter et nyt produkt. Blandt andet er Kina blevet et større og voksende marked for os, og det vigtige er at være villig til at øse ud af al den viden vi har samlet i de 35 år vi har dyrket roser - for en rose er ikke bare en rose.

- Vi ser altid efter kunder der selv ønsker at producere lokalt på licens, det er dels bedre for miljøet men også for rosen. Så vi leverer faktisk blot ganske få opstarts stiklinger til gartneren på den anden side af jorden -derefter producerer de selv de smukke roser, den sydfynske forælder.

Der må hele tiden optimeres på rosen, og længere holdbarhed, større blomster, nye farver er noget af det Rosa arbejder med i sit lille udviklings drivhus ved Faaborg.

- Kæmpe drivhuse bliver bygget og store produktioner startet så jeg må levere nye sorter løbende således at gartneren, om det er i Kina, Sydafrika eller Europa let kan sælge roserne, forklarer hun.

- Infinity-rosen er et godt eksempel på optimering af produktet, og så er den ovenikøbet lettere at dyrke da den kun har 9 ugers produktions tid, således der kan dyrkes mange flere på samme areal, som er et stort plus for miljøet.

Rosernes Rosa gav blomster til prinsesse Benedicte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce