Stier skal forbinde Tommerupper

Nogle steder i Tommerup-området på den nedlagte Assensbanen er der til at gå en tur, andre steder ikke. Det vil Tommeruppernes Lokalråd lave om på. Foto: Kim Rune

Stier skal forbinde Tommerupper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tommeruppernes Lokalråd har store planer om at forbinde Tommerup og Tommerup St. med stier. Nu er de første penge kommet til projektet, og man kan gå i gang.

Tommerup/Tommerup St.: De kan næsten kigge til hinanden, beboerne i Tommerup og Tommerup St.

Og med bil og på cykel er det nemt at komme fra den ene by til anden. Men forbindelserne skal være endnu bedre.

Det mener Tommeruppernes Lokalråd, der vil etablere et stort stisystem til udvidelse af de nuværende stier. Formået er - ud over at forbinde eksisterende stier og udbygge stisystemerne internt i og rundt om de to byer - at forbinde Tommerup og Tommerup St., så man kan gå eller løbe fra den ene by til den anden i naturskønne områder.

- Vi har en fantastisk natur, men vi har ikke et sammenhængende stisystem. Der er nogle enkelte stier i den skov, og nogle stier i den skov. Vi vil gerne binde det hele sammen, så man kan følge en sti hele vejen rundt om byerne og imellem de to byer, så man får en bedre kontakt med naturen, siger Martin Winther-Gaasvig, formand for Tommeruppernes Lokalråd.

Stier
Tommeruppernes Lokalråd har en vision om at forene Tommerup og Tommerup St. med et omfattende stisytem, som både skal løbe mellem, i og rundt om de to nabobyer.Assens Kommune har via Lokalsamfundspuljen givet 200.000 kroner til stiprojektet.

De penge skal bruges i 2018, og lokalrådet har udset sig to strækninger.

Den ene er langs den nedlagte Assensbanen, som i dag kun bruges til skinnecykler. Det skal ske ved at lægge knuste betonstykker mellem svellerne, så det bliver mere jævnt. Det arbejde starter først.

Den anden er fra Overmarksgården til Høgsholtskoven.

200.000 kr. til start

I løbet af 2018 bliver de første skridt i stiprojektet taget. Og det med hjælpe fra Assens Kommune.

For fra Lokalsamfundspuljen har Tommeruppernes Lokalråd fået 200.000 kr. til arbejdet med at etablere stierne.

Den donation rækker ikke hele vejen, men giver projektet et godt afsæt, fortæller Martin Winther-Gaasvig.

- Vi har planlagt at søge flere midler. Der er et stykke vej igen. For 200.000 kr. kan vi komme i gang og et stykke, men vi skulle gerne kunne nå det hele, så vi skal have søgt flere midler, siger han.

Benbrækkende

De to første strækninger, hvor der vil blive etableret stier, har lokalrådet udpeget, og de 200.000 kr. vil blive sat i arbejde her.

Det drejer sig om en sti fra daginstitutionen Overmarksgården via den nye udstykning til Høgsholtskoven og Fyrtårn Tommerup og en opgradering af dele af den nedlagte Assensbanen, så man også kan gå og løbe der.

Første stop er Assensbanen.

- Til at starte med jævner vi det ud, så man bedre kan gå der. Nogle steder kan man sagtens gå, men andre steder er man ved at brække benene. Hele skinnearealet vil vi gerne opgradere, fordi der er noget fantastisk natur langs skinnerne. Hvis man også laver nogle platforme og bedre adgang til toiletforhold, så det både virker som transportvej og rekreativ sti for beboerne, er det sikkert også noget, der kan tiltrække flere til strækningen, siger formanden og slår fast, at der vil være tale om en natursti og ikke en cykelsti som den langs Sortebrovej.

Stien til Overmarksgården kommer bagefter, når aftalerne med lodsejerne er på plads.

- Forbindelserne mellem Overmarksgården og den nye udstykning er ikke særligt gode. Lige nu er der et farligt kryds for enden ved Skovstrupvej. Det er ikke et super godt kryds at cykle i med sine børn om morgenen. Der er pladstrængsel, så det er svært at udvide, siger Martin Winther-Gaasvig.

- Vi har snakket med lodsejere ved de her områder. Der har været positiv stemning. Der kan selvfølgelig være nogle, som ombestemmer sig. Så må vi finde en anden måde at lægge stien. Jeg er sikker på, at vi nok skal lykkes.

Stier skal forbinde Tommerupper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce