Aarupskolen bliver gravet op

Skolegården på Aarupskolen bliver gravet op til juli, når der skal etableres kloakseparering på skolen. Arkivfoto: Lasse Hansen

Aarupskolen bliver gravet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerferien bliver brugt på at etablere kloakseparering på Aarupskolen. Derfor venter et større gravearbejde i skolegården og omkring skolen.

Aarup: Til juli vil der mod sædvane være aktivitet at spore og høre på og omkring Aarupskolen.

Det er dog ikke eleverne, der springer sommerferien over og i stedet fylder juli med undervisning. Nej, det er det arbejdende folk og gravemaskiner, som vil fylde skolegården og de omkringliggende områder.

Der skal nemlig etableres kloakseparering på Aarupskolen. Det er en følge af Assens Kommunes spildevandsplan, som slår fast, at der skal gennemføres en separering af kloak- og regnvand på de kommunale skoler i Aarup og Gummerup.

Arbejdet blev gennemført på Gummerup Skole i 2016, og nu er turen så kommet til Aarupskolen. Således er der i forbindelse med det kommunale budget for 2018 afsat 3,5 millioner kroner til arbejdet, og udvalget for Uddannelse, Børn og Familie har nikket ja til projektet.

- Det er dejligt, at det bliver gjort. Vi har store vandproblemer, og det vil kloakeringen hjælpe med, siger Poul Erik Svendsen, der er leder af Aarupskolen.

Aarupskolen
Fra juli måned bliver der etableret kloakseparering på Aarupskolen. Det sker for at skille kloak- og regnvand ad.I forbindelse med arbejdet bliver der lavet et nyt ledningsnet for regnvand, og de eksisterende fællesledninger bliver renoveret. De skal fremover kun fungere som kloakledninger.

Assens Kommune har sat 3,5 millioner kroner af til projektet, som har været flere år undervejs. I 2005 blev der første gang afsat penge til det, men det blev ikke gennemført.

Arbejdet forventes at være færdigt inden skolestart. Som på Aarupskolen er mandag 13. august.
Poul Erik Svendsen, skoleleder på Aarupskolen, håber, at gravearbejdet, inden det nye skoleår starter 13. august. Arkivfoto: Carsten Bundgaard
Poul Erik Svendsen, skoleleder på Aarupskolen, håber, at gravearbejdet, inden det nye skoleår starter 13. august. Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Dræn driller

Og vandproblemerne er til at tage at føle på.

- Vi har en fodboldbane, som konstant står under vand, fordi det regner så meget i Danmark. Og vores kælder står under vand nogle gange.

- Vi har forskellige steder, hvor vandet står, fordi det har svært ved at synke. Det er nogle drænproblemer. Men når det så er synket og kommer ned til kloakkerne, så har de været for små, og nogle af dem er sikkert også i stykker, så gør det, at vandet stiger op af ristene forskellige steder, siger Poul Erik Svendsen, der dog ikke regner med, at så snart kloak- og spildevand løber i hver deres rør, så forsvinder alle vandproblemer.

- Jeg tror ikke, at kloakkerne vil løse vores vandproblemer helt, og vi skal også se på nogle drænsystemer, mener skolelederen.

Asfalt i skolegården

Det bliver noget af et anlægsarbejde, der bliver sat i gang til juli.

- Der bliver gravet op på kryds og tværs. Der bliver gravet op i begge skolegårde, så bliver der gravet op foran skolen langs parkeringspladserne, så bliver der gravet op i grønnegårdene, vi har i skolen ud mod stisystemet mod fritidscentret. Det er overalt, der bliver gravet, fortæller Poul Erik Svendsen.

Aarupskolen har til Assens Kommune givet det ønske, at skolegården bliver planeret og asfalteret, når gravearbejdet er overstået. For på Aarupskolen er en asfalteret gårdsplads ikke det værste, man kan forestille sig.

- Vi har mange kvadratmeter bygninger, og vi har mange kvadratmeter udenfor - også med træer, småskove, græs og den slags - så vi vil gerne have et stort stykke med asfalt. Så vil vi bagefter tegne og male forskellige ting på det, så vi kan bruge det til bestemte pædagogiske øvelser og lege.

Hvis man er en byskole i fem etager og har 100 kvadratermeter med asfalt, er det ikke særlig brugbart, forklarer han.

- Der er vi helt anderledes stillet, fordi vi har kæmpe arealer omkring os med træer og grønne områder. Og så vil vi gerne have et stykke som skolegården, der er asfalteret. Det kan vi få mange gode ting ud af, siger Poul Erik Svendsen.

Aarupskolen bliver gravet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce