Statslige arbejdspladser: Faaborg-Midtfyn søgte slet ikke

Søren Hillers mener, at Faaborg-Midtfyn Kommune var for uambitiøse, da man besluttede ikke at bejle til statsjobs. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen

Statslige arbejdspladser: Faaborg-Midtfyn søgte slet ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Hillers (B) undrer sig over, at Faaborg-Midtfyn ikke var blandt de kommuner, der lagde billet ind på at få statslige arbejdspladser.

Faaborg-Midtfyn: De udflyttede statslige arbejdspladser til Fyn gik som bekendt til Odense, Svendborg, Middelfart og Bogense. Ingen til Faaborg-Midtfyn, og det ville også have været underligt, for i modsætning til de øvrige kommuner på Fyn, havde Faaborg-Midtfyn Kommune slet ikke søgt om at komme i betragtning. Ud af de 10 fynske kommuner havde kun Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø, valgt ikke at lægge billet ind på at få statslige arbejdspladser.

Det er for uambitiøst, mener det radikale kommunalbestyrelsesmedlem Søren Hillers.

- Vi har ikke gjort nok for at komme i spil, og jeg mener godt, at vi kunne være mere ambitiøse. Som minimum kunne vi have sendt en ansøgning om, at vi var interesseret - det er der mange andre kommuner, der har gjort. Om det havde flyttet noget, ved vi jo ikke, men så havde vi dog udvist en oprigtig interesse. Vi kunne bedre have set os selv i øjnene, hvis vi havde lagt billet ind, og det ikke var lykkedes end nu, hvor vi slet ingen ting har gjort, siger han.

Statslige arbejdspladser
65 ud af landets 98 kommuner havde på den ene eller måde signaleret, at de var interesseret i statslige arbejdspladser.På Fyn var der ansøgninger fra Odense, Svendborg, Middelfart, Assens, Kerteminde, Nordfyn og Nyborg.

Måske vi kan få en fidus

Borgmester Hans Stavnsager er bekendt med, at Søren Hillers er kritisk. Men han pointerer, at der jo ikke var tale om en ansøgnings-runde i klassisk forstand.

- Men jeg ved godt, at der er en række kommuner, der har sendt prospekter og bud på, hvor arbejdspladser kunne placeres. Nogle kommuner har brugt flere 100.000 kroner på at lave prospekter uden at få noget ud af det. Men jeg har jo ikke undladt, at gøre opmærksom på Faaborg-Midtfyn, når jeg har talt med mine partifæller på Christiansborg, og jeg ved, at Christian Thygesen (V) har gjort det samme, siger han.

Var det svært at pege på egnede lokaliteter i FMK?

- Altså staten ejer jo sygehuset i Faaborg, som der selvfølgelig skulle investeres nogle penge ind. Men det har jeg da gjort mine partifæller opmærksom på, siger Stavnsager

Han har dog tænkt sig at undersøge, om der kan lures nogle fiduser af fra de borgmestre, der - som f.eks. Nordfyns Kommune -har haft held til at få statslige arbejdspladser.

- Det kan da godt være, at det var en fejlvurdering, at vi ikke gjorde mere ud af det, og måske skal vi tage ved lære til, når der på et tidspunkt kommer en runde igen. Men det er jo hele tiden en afvejning af ressourcer, kontra det man tror på virker, siger Hans Stavnsager.

Statslige arbejdspladser: Faaborg-Midtfyn søgte slet ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce