Rockpoet fra Ulbølle: Anders' røde rock-tråd

De tre børn, der var Anders Rostrups bedste test-lyttere til børnebøgerne, er fløjet fra reden. Om de nuværende hundebørn Culfo og Albert har fået læst den nye digtsamling op, vides ikke. Foto: Katrine Becher Damkjær.

Rockpoet fra Ulbølle: Anders' røde rock-tråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærer og poet Anders Rostrup, Ulbølle, udgiver ny digtsamling, "Det Røde Album", der tager afsæt i hans den rock og pop, som har fulgt ham fra 60erne til i dag

Anders Rostrup, hvis dagværk er lærerjob på Brahesminde Skole i Horne, har skrevet børnebøger, digtsamlinger, et teaterstykke og en kortfilm. Han kalder sig hverken forfatter, lyriker eller digter, men poet.

"Hjemme" er den gamle stationsbygning i Ulbølle, hvor han siden 1999 har boet med sin egen "lillemor", der hedder Mie. De tre børn Sigurd, Alberte og Oscar, som var prøveklude for børnelitteraturen, er for længst fløjet fra reden. Til gengæld tager husets to hunde, den hvide bokser Culfo og franske bulldog Albert imod.

Fra før jul har man på hans hjemmeside kunne læse hans nye digtsamling, "Det Røde Album", som han selv beskriver som en poetisk rockfortælling. Den er netop udkommet i bogform på hans nyoprettede forlag "anders apoet".

- Jeg er så gammeldags, at jeg kan lide at læse op af en rigtig bog og ikke bare på nettet, siger han, som har skrevet digtene som hyldest og tak til de rock- og popikoner, han selv har ladet sig inspirere af fra 1960erne til han satte punktum og var klar til at udgive samlingen i 2016. John Lennon, Tv2, Sort Sol, Kim Larsen, The Beatles, Sebastian, Tommy Steele og mange flere.

- Poet? Det begyndte som et kælenavn hos kammeraterne på spillested "Olferts" i Ollerup Forsamlingshus. Jeg blev kaldt Anders Poet. Jeg kan lide den titel. Den er ikke så fisefornem som digter og forfatter, fortæller poeten, der nu efter børnebøgerne synes, at han vil digte for et mere voksent publikum.

- Jeg vil skrive det, jeg bedst kan lide, og det er de poetiske fortællinger, siger han, som har skrevet nogle af digtene på rim, men de fleste som fortællende vers, der giver billeder af, hvad der rørte sig i tiden og Anders Poet, da netop den musik blev spillet.

- Jeg har nu med eget forlag og hjemmeside kigget på digte, som aldrig blev udgivet. Det er nok dem, jeg vil have samling på som næste projekt, der i et radioprogram har oplevet "Det Røde Album" kædet sammen med de musiknumre, han havde tænkt på.

- Det var stort. Kunne jeg tænke mig noget større, var det en tur rundt til denne sommers musikfestivaler og selv læse op af digtene. Jeg har sendt "Det Røde Album" til både Roskilde-, Skarø-, og Heartland-festivalerne, fortæller poeten Anders Rostrup.

Anders Rostrup Lorentzen
Anders Rostrup Lorentzen er født i Jylland i 1963. Han voksede op i Hillerød og bosatte sig med sin kone Mie i den gamle stationsbygning i Ulbølle. Parret har tre nu voksne børn, Sigurd, Alberte og Oscar.Han har været lærer i Svendborg og på Ærø, og siden sommerferien lærer i dansk, kristendom og engelsk på Brahesminde Skole i Horne. Han har skrevet siden han var 20 år.

I årene fra 2000 til 2007 fik han på forlaget Høst & Søn udgivet børnebøgerne Børges Bedste Bryster, Børge Bokser, Brødrene Brorman, Rosita & Farfar i Jordhimlen, Skilsmissekatten, Kamilla Kåløre, Asger Angard Duellerer og Morfars Millioner, kortfilmen Kys Kys for Nimbus Film og teaterstykket 1900 og Hvidkål. Skuffelse over at Morfars Millioner ikke blev en trilogi på forlaget fik Anders Rostrup til at udgive sine digte på nettet. Musikinteressen giver han gas på spillestedet "Olferts" som med-koncertarrangør. Han er aktuel med eget forlag: anders apoet og den poetiske rockfortælling "Det Røde Album" som kan købes på: www.apoet.dk.
Anders Poet med efternavnet Rostrup bor i Ulbølle og er aktuel med  digtsamlingen
Anders Poet med efternavnet Rostrup bor i Ulbølle og er aktuel med digtsamlingen "Det røde album" på eget forlag. Foto: Katrine Becher Damkjær.
Foto: Katrine Becher Damkjær.
Foto: Katrine Becher Damkjær.
Foto: Katrine Becher Damkjær.
Foto: Katrine Becher Damkjær.

Rockpoet fra Ulbølle: Anders' røde rock-tråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce