DF: Flygtninge må med i strammere familiesammenføring

Integrationsminister Inger Støjberg (V) strammer regler for familiesammenføring. Men reglerne skal også ramme flygtninge, mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Han afviser, at det skaber problemer, at flygtninge har et retskrav på familiesammenføring.

DF: Flygtninge må med i strammere familiesammenføring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti vil stramme familiesammenføring for flygtninge, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.

Flygtninge skal også omfattes af regeringens strammere regler for familiesammenføring i Danmark med nye integrationskrav.

Det siger Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen, i en kommentar til de stramninger, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) præsenterer i Jyllands-Posten.

- Det er kritisabelt, at der ikke er noget om langt den største udfordring: Nemlig personer med flygtningebaggrund. Der er udspillet utilstrækkeligt, mener Martin Henriksen.

Spørgsmål: Men flygtninge har et retskrav på familiesammenføring. Så det kan vi ikke fjerne?

- Selvfølgelig kan vi det. Når man sidder i Folketinget som lovgiver, så kan man fjerne det retskrav, hvis man ønsker det. Det er helt inden for rammerne af grundloven, mener Martin Henriksen.

- Så det kan vi godt fjerne. Det er helt uholdbart, at udspillet slet ikke adresserer den største udfordring om familiesammenføring: At det er meget nemt for flygtninge at hente deres familie til Danmark.

En udlandsdansker skal ifølge regeringens udspil have lettere ved at få sin ægtefælle med til Danmark.

Regeringen erstatter tilknytningskravet med seks krav for at få familiesammenføring. Ansøgere skal opfylde mindst fire af disse krav og ufravigeligt bestå en udvidet danskprøve.

- Vi skal sikre, at de personer, der bliver familiesammenført til Danmark, reelt bliver integreret og kommer til at bidrage til samfundet, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Jyllands-Posten.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol underkendte i maj 2016 tilknytningskravet. Det hænger sammen med 26-års reglen, som danskere slap for.

- Det er da udmærket, at man forsøger at gennemføre noget af den positive særbehandling, som vi før har haft over for en gruppe danske statsborgere. Det var tosset, at regeringen fjernede det, mener Martin Henriksen.

- Det var vi imod.

FAKTA: Nye regler for familiesammenføring
Regeringen vil sløjfe tilknytningskravene for at få familiesammenføring. Det skriver Jyllands-Posten.

Regeringen vil ifølge avisen gøre det sværere for visse grupper af få familiesammenføring, mens danskere, der for eksempel har boet en årrække i udlandet, vil få nemmere ved at få familien med tilbage til Danmark.

Tilknytningskravene skal erstattes af flere nye krav.

Sådan fungerer reglerne i dag:

Tilknytningskravet opfyldes ud fra en samlet vurdering.

Der lægges ved vurderingen blandt andet vægt på:

1) Hvor lang tid man har boet eller opholdt sig i Danmark.

2) Om man har tilknytning til andre personer i Danmark, for eksempel familie.

3) Om man har mindreårige børn i Danmark.

4) Om man har taget en uddannelse i Danmark.

5) Hvor længe man har arbejdet i Danmark.

6) Om man taler dansk.

7) Hvor stor en tilknytning man har til et andet land.

Fremover skal man opfylde mindst fire af disse seks krav:

1) Personen, som søger familiesammenføring, skal bestå en prøve i Dansk 3. Dette er et ufravigeligt krav.

2) Personen, som søger familiesammenføring, skal have haft arbejde eller have været selvstændig i mindst fem år i Danmark.

3) Personen, som søger familiesammenføring, skal have mindst fem års uddannelse i Danmark.

4) Personen, som skal familiesammenføres til Danmark, skal kunne engelsk på et vist niveau eller bestå prøve i Dansk 1.

5) Personen, der skal familiesammenføres til Danmark, skal have haft fuldtidsbeskæftigelse eller egen virksomhed de seneste tre af fem år.

6) Personen, der skal familiesammenføres til Danmark, skal have været i gang med en uddannelse i mindst et år på et niveau svarende til en dansk videregående uddannelse eller en dansk erhvervsuddannelse.

Fremover skal det ikke være muligt at få familiesammenført en ægtefælle, hvis man bor i et såkaldt udsat boligområde, hvor andelen af folk i arbejde er lav.

De nye regler for familiesammenføring gælder ikke flygtninge, der har et retskrav på familiesammenføring eller EU-borgere, der er omfattet af EU-reglerne.

Kilde: Jyllands-Posten.

DF: Flygtninge må med i strammere familiesammenføring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce