Godt 700 borgere i Middelfart Kommune sagde godt nytår til hinanden i Laden på Hindsgavl Slot. Og 100 procent positiv borgmester Joahnnes Lundsfryd nævnte "den lille hund fra Kongshøjcentret" to gange i sin nytårstale.

Middelfart: Den årlige nytårskur indbefattet en strøm af kulinariske godbidder, som alle borgere i Middelfart Kommune kvit og frit inviteres til at deltage i, fortsætter med at vokse. Med 700 deltagere i arrangementet onsdag i Laden på Hindsgavl Slot blev der sat rekord.

Stedets kapacitet er 750, så meget større skal nytårskuren ikke blive, før man må se sig om efter et andet sted eller lave konceptet om. Hvilket vil stride mod grundtanken, som netop handler om, at alle borgere er lige velkomne.
- Det har udviklet sig til en folkets nytårskur, sagde kommunaldirektør Steen Vinderslev med tanke på, at den store forsamling talte en blanding af erhvervsfolk, foreningsfolk, kommunale mennesker og så ja, en hel del "helt almindelige mennesker" - hvordan man så end bliver hjemmehørende i den kategori.

- Kan I mærke, hvordan maven går indad. Mærker I den går udad, er det ikke så godt. Det tager vi på en anden workshop...

Tina Rassing, indehaver af Vokalværkstedet og munter musikalsk "indpisker" ved nytårskuren.

Talerstolen droppet

Selv gør borgmester Johannes Lundsfryd (S) sit for at udstråle, at han også helt almindelig og i øjenhøjde med borgerne.
Talerstolen var droppet. Han stod midt på scenen og holdt sin første nytårstale. Der var tænkt over hver detalje. På storskærmen i baggrunden blev ad libitum vist skønne billeder rundt fra kommunen.
Indlagt var også videosekvenser med lokale ildsjæle, og såmænd blev der også anledning til at nævne "en lille hund fra Kongshøjcentret" et par gange, og da en lille video tog publikum med under vandet i Lillebælt, udbrød borgmesteren:
- Der er jo næsten ligeså smukt som ved et koralrev ved Ækvator. - Ja, næsten lød det muntert replicerende nede fra salen. Her var stemmebåndene med en række øvelser forinden varmet op af Tina Rassing, der blandt andet har Vokalværkstedet i Asperup og underviser på Middelfart Musikskole. - Kan I mærke, hvordan maven går indad.
- Mærker I den går udad, er det ikke så godt. Det tager vi på en anden workshop...
Gæsterne blev bekendte med, at der findes fire måder at synge på, og da Johannes Lundsfryd begyndte at tale, fik de også indblik i en form for opbyggende kommunal skønsang, som borgmesteren mestrede til fulde tilsat en passende dosis humor, så talen ikke blev for højtidelig.

  • Af: