Nordfyns Kommune har sagt ja til en ansøgning fra Ny Form om at udvide butikken, fordi planerne lever op til ønsket om at bevare fiskerhus-præg og sikre gennemgang mellem den gamle og den nye havn.

Bogense: Der skal være gode muligheder for at gå fra den gamle havn til marinaen, og det skal være muligt at se, hvad der sker på den anden side af bygningerne, der ligger langs Vestre Havnevej mellem de to havne.

Det er et vigtigt element i udviklingsplanen for Bogense Havn og Marina og lokalplanen for området.

Det lever ansøgningen fra butikken Ny Form om at udvide op til, og derfor har Nordfyns Kommune nu sagt ja til, at Ny Form må inddrage huset ved siden af den nuværende butik og overdække passagen mellem de to huse mod til gengæld af åbne passagen ind til huset, hvor Nordfyns Erhverv og Turisme residerer.

- I ansøgningen er der lavet en decideret passage med lys og ny belægning, og der skal også arbejdes med for eksempel lys i vinduerne, så det ikke bliver en baggårdspassage, siger teknisk direktør i Nordfyns Kommune Henrik Boesen.

Samtidig har politikerne lagt vægt på, at facaden kommer til at fremstå som to store og en let bygning (den overdækkede passage) i midten.

- Hvis du ser de tre gavle fra den gamle havn og kigger videre over mod fiskerhusene, får det lidt fiskerhus-præg, forklarer Henrik Boesen.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Ny Form-nabo: Hov, det er da min grund

Ny Form-nabo: Hov, det er da min grund

Shoppe-oplevelse: Ny Form udvider i Bogense

Shoppe-oplevelse: Ny Form udvider i Bogense