Familieboliger: Byggeri på Humlehytte-grunden er udskudt

Det bliver ikke næste år, at grunden, hvor Humlehytten lå, bliver bebygget. Et flertal i byrådet har besluttet, at der i stedet skal bygges på Cederfeldsgade. Arkivfoto: Martin Kloster

Familieboliger: Byggeri på Humlehytte-grunden er udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsflertal valgte byggeri på Cederfeldsgade i Aarup frem for den bare plet i Bredgade.

Aarup: Tommerup Andelsboligforening bevæger sig for første gang uden for den gamle Tommerup Kommune, når den næste år stikker spaden i jorden til et byggeri på 16 familieboliger i to etager på Cederfeldsgade over for stationen i Aarup.

At netop det projekt skulle støttes, var resultatet af en afstemning i byrådet, for der var flere bud fra flere bygherrer på, hvordan de fire millioner kroner, kommunen har afsat til almennyttigt byggeri i Aarup næste år, skal bruges, og politisk var der ikke enighed om, hvilket projekt der skulle fremmes.

Tommerup Andelsboligforening bød også i samarbejde med entreprenørfirmaet Amstrup og Baggesen ind på et byggeri på hjørnet af Vestergade og Bredgade, hvor Humlehytten lå, indtil den brændte i 2015, mens Civica gerne ville bygge i Skolegade bag Aaruphallen.

Sidstnævnte var dog afvist på forhånd, da det var et krav, at der var dækning i lokalplanen for projektet, så man kan komme hurtigt i gang, og det var ikke tilfældet der.

At der var behov for lejeboliger i Aarup, var der bred politisk enighed om.

Socialdemokratiet talte for et projekt på Bredgade/Vestergade, som også imødekom et ønske fra mange borgere i Aarup om en udvidelse af Sanggårds Plads.

- Vi støtter Bredgade-projektet af flere årsager. Det er det bedste projekt for byens fremtid, og vi har fået 1300 underskrifter for at sikre arrangementer på Sanggårds plads, sagde Charlotte Vincentz Petersen (S).

Nej til jordkøb

En udvidelse af Sanggårds Plads med 400 kvadratmeter forudsætter, at kommunen vil købe dem af grundejeren for omkring 800.000 kroner. Samtidig vil det kræve, at byggeriet rykkes 10 meter tilbage.

Dertil kommer udgifter til pladsen estimeret til 600.000 kroner, og det skal der ikke bruges boligstøtte-kroner til, mente andre.

- Skulle jeg vælge Bredgade/Vestergade, ville jeg vælge det oprindelige projekt, for man skaber disharmoni byplanmæssigt ved at trække det 10 meter tilbage. Man laver en kunstig plads, der ikke hører hjemme i byplanmæssig sammenhæng.

- Og så vil jeg ikke være med til køb af 400 kvadratmeter jord for penge afsat til almennyttigt byggeri, sagde Poul Poulsen (R) og nævnte også, at der var mulighed for et privat projekt på grunden.

Han mente heller ikke, at 1300 underskrifter skulle give anledning til at ændre på Sanggårds Plads, der blev vedtaget for blot tre år siden - også dengang med borgerinddragelse.

- Det handler om at få mest ud af pengene. Det mener vi, vi får ved Cederfeldsgade. At bruge 1-1,5 millioner kroner til at købe jord til overpris, synes vi ikke hører hjemme, sagde Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)

- De 400 kvadratmeter er til at skabe luft og skal ses som et projekt for sig selv på et senere tidspunkt. Borgerne kan måske søge fonde og få mere implementeret i Sanggårds Plads. Vi tror, at arrangementer som Singer Songwriter Festival er god reklame og med til at øge bosætningen, prøvede Charlotte Vincentz Petersen.

Det blev ikke i denne omgang til en udvidelse af Sanggårds Plads. Afstemningen endte med 17 stemmer for projektet på Cederfeldsgade (V, DF, R og SF), 11 imod (S og EL) og en blank stemme fra Konservative.

Familieboliger: Byggeri på Humlehytte-grunden er udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce